Milliardbøde til British Airways for aftalte priser

Det britiske flyselskab får en gigantbøde på over tre milliarder danske kroner for at kræve for at have aftalt priser med en konkurrent

Flyselskabet British Airways har været lidt for ivrige til at kræve penge af deres passagerer. De har nu fået en milliardbøde for at kræve for høje brændstofsafgifter.

Luftfartsselskabet British Airways må fremover stramme bæltet ind, efter at de britiske og amerikanske konkurrencemyndigheder i dag idømte selskabet bøder på i alt 350 millioner pund (3,87 milliarder kroner) for at have aftalt priser med en konkurrent. Det skriver Financial Times.

Bøde på 121,5 millioner pund fra britiske myndigheder

Bøden fra det britiske Office of Fair Trading (BFT) lød på 121,5 millioner pund. Ifølge Financial Times havde BFT mulighed for at give en bøde på op til 10 procent af den årlige omsætning for snyderiet. British Airways omsatte sidste år for 8,5 milliarder pund, så på den baggrund er selskabet sluppet billigt.

De amerikanske myndigheder United States Department of Justice har endnu ikke officielt meddelt, hvor stor en bøde man tildeler British Airways, men flyselskabet har altså selv meddelt, at den samlede bøde lyder på 350 millioner pund.

British Airways lægger sig fladt ned

British Airways har indrømmet, at selskabet i perioden august 2004 til januar 2006 aftalte med konkurrenten Virgin Atlantic Airways, hvor store brændstofafgifter, selskaberne skulle lægge på billetprisen på rejser over Atlanten.

- Jeg vil gerne forsikre vores passagerer om, at de ikke har betalt en overpris. Brændstoftillæg er en fuldt ud legitim måde at betale omkostningerne. Det undskylder dog ikke på nogen måde den konkurrenceforvridende aktivitet fra et meget begrænset antal ansatte i British Airways, siger topchef i British Airways, Willie Walsh, i en pressemeddelelse.

Virgin Atlantic har ikke fået nogen bøde, da selskabet har fået fuld immunitet, fordi selskabet selv gik til myndighederne med bøjet hoved og indrømmede snyderiet.

Facebook
Twitter