Milliardhjælpepakker genåbnes: 'Der er tusindvis af arbejdspladser på spil'

Virksomheder i hele landet kan nu få hjælp, hvis de tjener færre penge.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) skrev i aftes under på en endnu en hjælpepakke.

Hvis du som enten større virksomhed eller selvstændig oplever, at du ikke tjener, hvad du gjorde sidste år på samme tidspunkt, så rækker et bredt flertal i Folketinget dig nu en hjælpende hånd.

Sent i aftes blev de enige om at genåbne kompensationsordningen for faste omkostninger og kompensationsordningen til selvstændige.

Det betyder, at man som virksomhed kan få hjælp til at få dækket sine faste omkostninger, hvis man oplever en omsætningsnedgang på mindst 30 procent.

Hjælpepakkerne vil være åbne for hele landet og dermed ikke kun de 69 kommuner, hvor der er skærpede restriktioner lige nu.

- For en alvorlig situation kræver de rigtige greb. Der er ingen tvivl om, at der er brug for hjælpen derude, sagde erhvervsminister Simon Kollerup (S) i aftes.

Aftalen kom, efter at regeringen og arbejdsmarkedets parter tidligere i går blev enige om at genindføre lønkompensationsordningen for virksomheder, hvis de står til at skulle fyre mindst 30 procent af medarbejderstaben eller 50 medarbejdere.

Hvis det er tilfældet kan medarbejderne sendes hjem fra arbejde, mens staten betaler størstedelen af deres løn.

Ordningen kan bruges af alle virksomheder i hele landet - ikke kun de 69 kommuner, hvor der er pålagt skærpede restriktioner.

Strandhotel fyrede 200 - og trak det tilbage

En af de virksomheder som i dag har hænderne hævet højt over hovedet er Marienlyst Strandhotel i Helsingør.

I forgårs varslede de, at der skulle fyres 200 medarbejdere, da både deres spaafdeling og deres restaurant blev tvangslukket.

De kunne dog nemlig stadig ikke få coronahjælp, da hotellet stadig måtte have åbnet, og fordi de tre forretningsområder har samme cvr-nummer.

Men de varslede fyringer er nu trukket tilbage, og alle medarbejdere kan sendes hjem på lønkompensation.

- Jeg er naturligvis vældig glad, for de sidste dage op til har været meget frustrerende, siger direktør Michael Lauritsen, der fortæller, at hotellet nu lukker helt ned.

- Vores medarbejdere bliver sendt hjem her i dag. Og så har vi 4.500 bookinger, som vi skal have flyttet til, efter at vi er genåbnet 7. januar, siger han.

Hjælp for milliarder

  • Erhvervstyrelsen står for de største hjælpepakker - her er, hvad de har udbetalt siden marts på de tre største pakker. (de tre største pakker er medtaget)

  • Lønkompensation - 12,714 mia.

  • Selvstændige - 5,884 mia.

  • Faste omkostninger - 6,853 mia.

  • I alt - 25,451 mia.

Dansk Erhverv: Virksomhederne er pressede

Hos Dansk Erhverv - landets næststørste brancheforening for virksomheder - kalder de gårsdagens aftale for 'en god start'.

Man er dog langt fra i mål, hvis man skal undgå fyringer og konkurser, for ordningen skal først statsstøttegodkendes i EU. Og her kæmper man mod uret, fortæller administrerende direktør Brian Mikkelsen.

- Mange virksomheder har været på vågeblus i ni måneder og er pressede til det yderste. Derfor er det afgørende, at regeringen presser på alt hvad den kan for opnå statsstøtte efter krisebestemmelsen og et tilstrækkeligt højt loft for kompensation.

- Det bør have regeringens største opmærksomhed. Der står tusindvis af arbejdspladser på spil, siger han.

Hjælpepakken løber fra 9. december og til og med 3. januar. Det samme gør den udvidede lønkompensationsordning.

Rettelse kl. 11.35: Det fremgik tidligere, at lønkompensationsordningen kun galt 69 kommuner og virksomheder, der var påvirket af restriktioner i de kommuner. Det er ikke helt korrekt. Ordningen gælder i hele landet, efter at den blev udvidet i aftes.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter