Mindst ni firmaer kan være misbrugt af skattesvindlere

Det er de tunge drenge i klassen, der er blevet kontaktet af Skat og har fået at vide, at de står på svindlernes liste.

Coloplast, der blandt andet udvikler og sælger stomiposer og hospitalsudstyr, er på listen over virksomheder, der ufrivilligt kan være involveret i sagen om milliardsvindlen i Skat. (Foto: Coloplast)

Flere store danske virksomheder har modtaget opkald fra Skat, der har givet dem en ubehagelig besked.

For budskabet fra Skat er ikke til at tage fejl af: De danske børsnoterede selskaber er alle at finde på en liste, som angiver, at der er risiko for, at virksomhederne er blevet misbrugt af ukendte gerningsmænd til at franarre Skat 6,2 milliarder kroner.

Senest har Mærks, cementkoncernen FL Schmidt, fødevareingrediens-producenten Chr. Hansen og Coloplast, der sælger blandt andet stomiposer og hudplejemidler – oplyst til DR Nyheder, at de er blevet ringet op af Skat.

Ingen har fået direkte at vide, at der er tale om svindel, men at der er risiko for det.

Tryg misbrugt

I går kom det ligeledes frem, at vindmøllegiganten Vestas, høreapparatsfirmaet GN Store Nord og forsikringsselskabet Tryg var blevet ringet op af Skat.

Især Tryg fik tydelig besked fra Skats medarbejder.

- Vi kan bekræfte, at vi er blevet kontaktet af Skat, der har oplyst os om, at Trygs navn er blevet misbrugt ved, at udenlandske selskaber har anmodet Skat om tilbagebetaling af udbytteskat, skriver Tryg i en mail til DR Nyheder i går.

Aviser: Bank, Novo og Parken er også på listen

Over for Finans.dk har også Danske Bank og Novo bekræftet opkaldene fra Skat.

Ligeledes skriver Børsen, at Parken står på listen over virksomheder, hvorom der er blevet opfundet fiktive aktier.

Det iøjnefaldende ved Parken er dog, at svindlerne her skulle have fået refusion fra Parken, selvom Parken ikke har udbetalt udbytte i ti år.

Facebook
Twitter