Minister advarer om flere arbejdsløse

Der er kommet flere ledige i køen af arbejdsløse. Og der kommer endnu flere, advarer beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

(© DR)

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) advarer om, at ledigheden vil fortsætte med at stige. Advarslen kommer, efter ledigheden steg med 1200 personer fra september til oktober 2010.

- Ledigheden steg desværre en smule fra september til oktober. Det må vi også indstille os på, at den vil gøre lidt endnu. Derfor skal vi fortsat sætte alle sejl ind for at hjælpe arbejdsløse i job, siger Inger Støjberg.

Dagens tal er bump på vejen

Den lille stigning skyldes især, at der er kommet flere såkaldte nettoledige og aktiverede dagpengemodtagere. Til gengæld er der kommet 300 færre ledige kontanthjælpsmodtagere.

Nu er 170.300 ledige svarende til en bruttoledighed på 6,2 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

- Selvom dagens tal vidner om, at der fortsat er bump hen ad vejen, så er der også lyspunkter på det danske arbejdsmarked. 2010 blev trods alt et bedre år, end vi havde frygtet. Og for første gang siden krisen satte ind, oplever vi, at flere arbejdsløse kommer i job inden for de første tre måneder, siger Inger Støjberg.

/ritzau/

Facebook
Twitter