Ministerium suspenderer medarbejder efter fyringer hos Kemp & Lauritzen

Fire ansatte i Kemp & Lauritzen er bortvist, og otte i Bygningsstyrelsen er suspenderet i samme sag.

- En lille håndfuld betroede medarbejderes mangel på ledelsesmæssig dømmekraft og ordentlighed skal ikke have lov at bringe virksomhedens omdømme i fare, siger Kemp & Lauritzens administrerende direktør.

Udenrigsministeriet har nu suspenderet den medarbejder, der ifølge Kemp & Lauritzen har spist gourmetmiddage sammen med fyrede ansatte på installatørvirksomhedens regning.

Det bekræfter ministeriet overfor DR Nyheder, efter at fire medarbejdere hos Kemp & Lauritzen er blevet bortvist for "uregelmæssigheder".

- Udenrigsministeriet er af Kemp & Lauritzen blevet gjort opmærksom på, at der er grundlag for at mistænke en medarbejder hos Udenrigsministeriet for uretmæssig modtagelse af gaver fra denne virksomhed i form af bl.a. restaurantbesøg. Udenrigsministeriet har efter rådgivning fra Kammeradvokaten på den baggrund midlertidigt suspenderet den pågældende medarbejder, skriver ministeriet i en mail.

Udenrigsministeriet skriver desuden, at ministeriet ikke ønsker at udtale sig yderligere om sagen.

Middage for tusindvis af kroner

I flere uger har Kemp & Lauritzen haft advokater til at undersøge, hvordan virksomhedens fire nu fyrede medarbejdere har indkøbt mobiltelefoner og tablets for tusindvis af kroner til ansatte i Bygningsstyrelsen. Og med undersøgelsen fandt advokaterne, at nogle af de involverede tilmed havde brugt over 80.000 kroner på syv ekstravante restaurantbesøg.

De dyre restaurantbesøg foregik ifølge direktør hos Kemp & Lauritzen, Per Kaas Hammer, i selskab med den medarbejder hos Udenrigsministeriet, der i dag er suspenderet.

Udenrigsministeriet var kunde hos Kemp & Lauritzen i perioden. Det samme var Bygningsstyrelsen. Bygningsstyrelsen har suspenderet otte medarbejdere i forbindelse med sagen.

Ingen politianmeldelse

Der blev i advokatundersøgelsen ikke fundet grundlag for at politianmelde de fire ansatte fra Kemp & Lauritzen. Det oplyser Peter Kaas Hammer.

Han understreger desuden sin vrede over medarbejdernes svigt.

- For mig handler den her sag hverken om mobiltelefoner, tablets, restaurantbesøg eller usædvanlige rabatordninger til udenforstående. Der er tale om noget langt mere alvorligt – nemlig om etik og moral og dermed i sidste ende om virksomhedens ve og vel.

- En lille håndfuld betroede medarbejderes mangel på ledelsesmæssig dømmekraft og ordentlighed skal ikke have lov at bringe virksomhedens omdømme i fare, siger den administrerende direktør.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk