Mistænkt i dansk skattesag trækker sig fra bankbestyrelse

Den svindelmistænkte finansmand Sanjay Shah forlader tysk bankbestyrelse.

Sanjay Shahs forsvarer i Danmark oplyser, at Sanjay Shah ikke er enige i dansk politis mistanke. (Foto: B1 © B1)

En af de mistænkte i sagen om svindel med dansk udbytteskat for ni milliarder kroner trækker sig nu fra bestyrelsen i den tyske bank Varengold Bank.

- Mr. Sanjay Shah har trukket sig fra sin post som medlem af bestyrelsen i Varengold. (…) Vi takker Mr. Shah for hans arbejde som bestyrelsesmedlem, skriver banken i børsmeddelelse.

Sanjay Shah blev valgt ind i bestyrelsen i august. Nogenlunde samtidig offentliggjorde dansk politi for første gang, at man efterforskede sagen.

Først to måneder senere blev det kendt, at Sanjay Shah var mistænkt for at stå bag en stor del af svindlen. Det skal angiveligt være sket via et kompliceret netværk af selskaber kontrolleret fra hans primære virksomhed, Solo Capital Partners i London. Sanjay Shah er også en betydende aktionær i Varengold Bank, og flere kilder har overfor DR Nyheder hævdet, at han reelt har overtaget banken sammen med mindst en af sine forretningspartnere.

Varengold Bank oplyser i børsmeddelelsen, at Sanjay Shah afløses i bestyrelsen af Dr. Karl-Heinz Lemnitzer, hvor han straks er blevet udnævnt til formand.

DR Nyheder har været i kontakt med Sanjay Shahs forsvarer i Danmark, Jakob Lund Poulsen. Han oplyser, at Sanjay Shah ikke er enige i dansk politis mistanke og i øvrigt ikke har nogen kommentarer.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk