Mistænkt for millardsvindel: Du skal være troldmand til tal for at blive milliardær

12,3 milliarder kroner er forsvundet ud af statskassen. Den hovedmistænkte bag svindlen, Sanjay Shah, fortæller på sin blog, hvordan man bliver lige så rig som ham.

Den britiske erhversmand Sanjay Shah, der mistænkes for at stå bag svindel med 12,3 mia. danske skattekroner, fortæller på sin blog, hvordan han er blevet så rig.

Svindlen med udbytteskat har kostet den danske stat 12,3 milliarder kroner.

En stor del af pengene er havnet i lommerne på den 46-årige britiske forretningsmand Sanjay Shah. Det har han erkendt. Men han afviser at have gjort noget ulovligt.

I en måneds tid har Sanjay Shah på sin blog iamsanjayshah.com redegjort for et liv i sus og dus, og i sit seneste blogindlæg redegør han for, hvordan man bliver så ufatteligt rig, som han tilsyneladende er:

- Folk er forbløffede over de penge, nogle af os er i stand til at tjene på finansiering, og uendeligt nysgerrige efter hvordan. I mit tilfælde er selv min familie. Mange kan ikke finde ud af, hvordan jeg endte med min nuværende formue, skriver han i blogindlægget med titlen 'Finansspillet: Det hele handler om tal og mennesker'.

Leg og mennesker

Shah har tidligere fortalt, at han har trukket ni milliarder kroner ud af den danske statskasse via avancerede, finansielle instrumenter, men han mener ikke, at han har gjort noget ulovligt.

Bagmandspolitiet har dog en anden holdning og mener, der er tale om ligefrem svindel med falske refusionsblanketter, der har malket de danske skatteydere for 12,3 milliarder kroner.

Selv om Shah indrømmer at have tjent ni milliarder kroner på den danske statskasse, nævner han ikke den verserende sag med et ord på sin blog.

- Efter min opfattelse kommer det at tjene penge i finansiering ned til to store ting - tal og mennesker - og en masse mindre ting, du kan lære eller endda undvige, skriver Sanjay Shah.

Troldmand til tal

Ifølge Sanjay Shah ophober hele rigdommen sig ved at lege med tal ved sit 'trading desk':

- Du skal være en troldmand til tal. Uden det er du ikke med i spillet overhovedet. Du må elske tal. Du skal være i stand til at lege med dem i hovedet hele tiden. Skære og snitte dem i søvne så nemt, som når du er vågen. Ellers bliver du udmanøvreret på 'the trading desk', den rige guldåre i finansverdenen, skriver han.

Havnelejlighederne den kunstige ø, The Palm Jumeirah, i Dubai, hvor mistænkte ifølge flere medier bor. (Foto: Barcroft Media)

Kunsten at overtale rige personer

Men tal alene gør ikke hele arbejdet. Man skal være tillidsvækkende, når man skal overbevise rige mennesker om, at de skal investere i netop dig, forklarer den svindelmistænkte på sin blog.

- Uanset hvor meget vi arbejder med tal, må vi aldrig glemme, at forretning handler om mennesker og er udført af mennesker. Det betyder mere i finansiering, end man skulle tro, skriver Sanjay Shah.

- Mens folk har og vil sætte en masse en masse tillid til tal, så søger de mere. Tillid er en kæmpe ting. Uden den vil folk ikke sætte tusinder og millioner af dollars ind i en handel. Så du har brug for at vinde menneskers tillid, rige mennesker, skriver Sanjay Shah, som også beskriver rejsen fra den ene 'trading desk' til den næste og endestationen Solo Capital, hvor udbetalingerne fra den danske stat begyndte, og Shahs formue eksploderede:

- Så startede jeg min egen butik - Solo Capital, en værdipapirmægler. Det har givet robust afkast. Som det udviklede sig, ramte det ottecifrede mærke i vores andet år (rundet milliarden, red). Det har ikke kun ændret mit liv og livet for min familie, men også for vores udvidede familie. Som de siger, er der ingen virksomhed som din egen, skriver Sanjay Shah.

Her ses den mistænkte Sanjay Shah ved siden af rapperen Snoop Dogg.

Skattesvindel for milliarder

  • Bagmandspolitiet efterforsker en sag, hvor udenlandske selskaber tilsyneladende har drænet statskassen for 12,3 milliarder kroner.

  • Central i svindlen står det britiske selskab Solo Capital, hvor Bagmandspolitiet har beslaglagt store værdier.

  • Samlet har Bagmandspolitiet indefrosset 1,7 milliarder kroner i udlandet, som formodes at vedrøre de fejlagtige udbetalinger af udbytteskatsrefundering.

Facebook
Twitter