Mistænkt for milliard-svindel mod Skat lever i sus og dus på kunstig ø

45-årig mand mistænkt for svindel mod Skat blev arbejdsløs i 2008. I dag bliver han betegnet som en mangemillionær, der bedriver velgørenhed.

Den mistænkte Sanjay Shah har en baggrund som investeringsmand. Han har kone og tre børn og bor angiveligt på en kunstig ø i Dubai. (Foto: B1 © B1)

Bagmandspolitiet mistænker en 45-årig mand ved navn Sanjay Shah for at være helt central i forhold til milliardsvindel mod Skat.

Men hvem er denne mand?

Følger man nettets spor, tegner der sig et billede af en mand, som har gjort karriere i flere store internationale banker, før han flyttede til Dubai med sin familie og stiftede investeringsfirmaet Solo Capital.

Manden er født og opvokset i London.

Hans forældre kom til Storbritannien i 1960'erne fra Kenya.

Med sig i bagagen har han en uddannelse i biomedicin fra King's College i London.

Karrieren begyndte Sanjay Shah for omkring tyve år siden, hvor han har arbejdet som bank- og investeringsmand i flere store, internationale investeringsbanker - blandt andet Morgan Stanley.

I 2008 ramte arbejdsløsheden ham. Det står skrevet i et livsstilsportræt fra december 2014. Ifølge det skulle han der have truffet beslutning om at skabe sit eget investeringsfirma, Solo Capital, med hovedsæde i Dubai.

På den måde kunne han fastholde en høj indkomst, siger han i et andet interview. Nu bliver han betegnet som mange-millionær.

Firmaet har angiveligt kontorer i London og Forenede Arabiske Emirater med omkring 100 ansatte.

Havnelejlighederne på den kunstige ø, The Palm Jumeirah, i Dubai, hvor mistænkte angiveligt bor. (Foto: Barcroft Media)

I 2009 flyttede han fra London til Dubai, der er en del af de Forenede Arabiske Emirater, med sin kone og tre børn.

Her bor han på den kunstigt-skabte ø Palm Jumeirah. Det beretter et anden portrætartikel fra foråret 2015.

Nettets spor viser også, at en britisk avis i 2012 kædede hans navn sammen med historier om finansmænd, der i trange år fik udbetalt store bonusser.

Ved siden af sit arbejde i investeringsbranchen tog han sidste år initiativ til et velgørenhedsprojekt for at samle penge ind til forskning i autisme.

Dette initiativ er årsagen til portræt-artiklerne.

Her ses mistænkte ved siden af rapperen Snoop Dogg.

Her fik Sanjay Shah kendte musikere til at spille ved koncerter. Billeder på nettet viser ham side om side med musikerne Snoop Dogg og Lenny Kravitz.

Koncert-initiativet tog han, fordi en af hans egne sønner har diagnosen autisme.

I et af portrætterne fremgår det også, at manden i dag kun bruger en times tid på telefonopkald til London i forbindelse med sit arbejde som ejer af Solo Capital.

Ellers har han trukket sig tilbage fra det arbejde, siger han i interviewet.