- Mobilabonnementer er uigennemskuelige

Det er blevet vanskeligere for forbrugerne at finde det billigste mobil-abonnement, fordi den tidligere regering droppede den offentlige teleguide

Efter den tidligere regering droppede den offentlige teleguide, er det blevet svært at gennemskue abonnementspriserne. (© Colourbox)

Hvem har den laveste pris? Hvad er inkluderet i abonnementet? Og betaler du for mere, end du reelt har brug for?

Spørgsmålene er mange, når man skal vælge det helt rigtige mobil-abonnement. Men der er ikke meget hjælp at hente, når det handler om at sammenligne de forskellige tilbud og få et overblik.

For et år siden valgte den daværende konservative videnskabsminister, Charlotte Sahl-Madsen, at nedlægge den offentlige Teleguide - og i stedet overlade det til private hjemmesider at give kunderne et overblik.

Ingen krav til hjemmesider

Men der stilles ingen krav til, hvordan hjemmesiderne skal sammenligne det store udbud af mobil-abonnementer. Det skriver Ekstra Bladet.

En af hjemmesiderne, Abonnementsguide. dk, skriver direkte, at man kun tager "udvalgte forhandlere" med - ligesom siden får penge, hver gang en besøgende klikker sig videre til en af forhandlerne.

Hos de private firmaer, der står bag siderne, undrer man sig over, at der ikke stilles krav.

- Helt klare regler kunne fjerne mange af de rigtig tvivlsomme prissider, siger Nicolas Frederiksen, der driver hjemmesiden Telepristjek.dk.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk