MobilePay lancerer nyt våben i betalingskrigen

Nu kan kunder i Kiwi og Dagrofas supermarkeder betale med MobilePay uden at være logget ind i app'en.

Kunder som køber for op til 250 kroner i Kiwi, Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb kan fremover betale med MobilePay uden at åbne app'en. (Foto: Simon Læssøe © Scanpix)

MobilePay tager næste skridt i krigen mod Nets. Betalingstjenesten indfører betalinger, hvor man ikke skal være logget ind i supermarkederne Kiwi, Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

Nu kan kunderne i butikkerne betale direkte fra en låst skærm uden at skulle åbne mobile MobilePay-appen.

Beløbet må ikke overstige 250 kroner.

- Vores butikskunder har i stigende grad efterspurgt en løsning, hvor MobilePay-betalinger kan foregå i den klassiske kortterminal, så butikken kun behøver et styk hardware, siger den administrerende direktør for MobilePay, Mark Wraa-Hansen.

Den nye løsning kan bruges i Dagrofas 103 Kiwi-butikker fra nu og vil blive udrullet i Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb i de kommende måneder.

MobilePay og Nets, der ejer Dankort, kæmper i disse år om markedet for danskernes betalinger. Nets har i årevis siddet på markedet med Dankort.

Nets indførte for få år siden chip-kortet, hvor man blot skal berøre terminalen med sit dankort for at betale. Den meget lette betalingsløsning blev vurderet at kunne sætte MobilePay skakmat i butikkerne, da det kom ud.

MobilePay blev lanceret i 2013. App'en, der er udviklet og ejet af Danske Bank, har 3,4 millioner brugere i Danmark. 40.000 butikker tager imod MobilePay.

/DR Nyheder