Models frifindelse får Skat til at genåbne gamle sager

Skattesagen mod fotomodellen Camilla Vest får nu Skat til at genåbne en række gamle sager mod skattedømte udenlandsdanskere.

Camilla Vests sag fører til genåbning af op mod 100 lignende skattesager. (© Scanpix)

SKAT skal nu genåbne en række højtprofilerede sager mod skattedømte udlandsdanskere. Det erfarer DR Nyheder.

Skat vælger ikke at anke Landsskatterettens frifindelse af den tidligere fotomodel Camilla Vest. Det sker, efter hun i februar fik omstødt sin dom for skatteunddragelse på baggrund af Stephen Kinnocks skattesag.

Landsskatteretten fastslog i 2010, at den tidligere fotomodel Camilla Vest var skattepligtig herhjemme, fordi hun havde udført modelarbejde under sine ophold i Danmark.

Året efter blev hun og hendes mand idømt fængsel i et år og ni måneder og en bøde på i alt 6,6 millioner kroner for skatteundragelse.

Frfindelse henviste til Thorning-parrets skattesag

Men da Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, sidste år ikke blev dømt skattepligtig i Danmark på trods af lignende sporadisk arbejde fik det efterfølgende både Østre Landsret og Landsskatteretten til at frikende Camilla Vest og hendes mand.

Frifindelsen henviser altså direkte til Thorning-Schmidt-parrets skattesag. Frifindelsen af Camilla Vest får nu myndighederne til at genåbne op mod 100 sager, fortæller Skats direktør Jesper Rønnow Simonsen:

Lignende sager genoptages

- Det betyder jo, at hvis der er andre, der står i nøjagtig samme situation og tidligere er blevet fundet skattepligtige i Danmark, jamen så er de jo ikke det, og det betyder, at man har mulighed for at genoptage de sager, der måtte have lignende omstændigheder til denne sag, siger Jesper Rønnow Simonsen.

- Det er jo konsekvensen af den dom, der er faldet i Østre Landsret og senere ved Landsskatteretten. I den konkrete sag er vedkommende ikke skattepligtig efter det som sagen tidligere har drejet sig om, og det handlede om hvorvidt vedkommende var skattepligtig helt tilbage fra 2001 til 2003, siger Jesper Rønnow Simonsen.

Professor: Fejl at rejse sag mod Camilla Vest

Professor i jura ved Aarhus Universitet Jan Pedersen er ikke imponeret over Skats behandling af sagen.

- Man kunne måske have kommunikeret lidt bedre fra Skats side. Set i bagklogskabens lys, må man nok sige, at det havde været at foretrække, at man havde kommunikeret internt, men det er så altså ikke sket i den sag, siger han DR Nyheder.

- Vi kan nu heldigvis konstatere, at de to sager, som var meget lig hinanden, er endt på samme måde. Så det er jo i sig selv godt. Men det har jo så efterfølgende vist sig, at det har været en fejltagelse, at man har rejst den sag mod Camilla Vest, siger han.

Facebook
Twitter