Mød jordens 10 rigeste mennesker

De 80 rigeste mennesker på kloden ejer det samme som 3,5 milliarder mennesker tilsammen. Læs mere om de 10 rigeste her.

Verdens 80 rigeste mennesker ejer tilsammen mere end 12.000 milliarder kroner. Og det er mere, end hele fattigste halvdel af befolkningen ejer, viser en opgørelse fra den internationale organisation Oxfam.

Men hvem er de så, multi-milliardærerne? Her ser vi nærmere på de 10 allerigeste mennesker, og nedenfor kan du se listen over dem alle 80.

Men det er nu ikke fordi nummer et behøver den store introduktion.

Klodens rigeste mand er nemlig igen Microsoft-grundlæggeren Bill Gates, efter han i en periode har været forvist til en andenplads. Foruden Bill Gates er ikke færre end syv af klodens rigeste amerikanere. Det vil altså sige, at otte af verdens 10 rigeste mennesker kommer fra USA.

Til gengæld er Bill Gates den eneste amerikaner i top tre. Verdens anden rigeste er nemlig den mexicanske forretningsmand Carlos Slim Helu. Han har skabt sin kæmpeformue på telekommunikation, og er i dag både forretningsmand og filantrop.

Verdens tredje rigeste er den eneste europæer blandt de 10. Spanske Amancio Ortega er en vaskeægte mode-millionær. Han har skabt sin formue på tekstil, og står blandt andet bag tøj-giganten Zara.

Listens nummer 4, Warren Buffet, har til gengæld først og fremmest skabt sin formue gennem kloge investeringer. Derfor er han i medierne bandt andet blevet kaldt "Oraklet fra Omaha".

Så skal vi tilbage i software-industrien, hvor vi finder Oracle-medstifter Larry Ellison, der har den femte-største personlige formue i verden. Han er i dag administrerende direktør i Oracle, der blandt andet står bag open source databasen MySQL og Java.

Nummer seks og syv på listen er brødrene Charles og David Koch, der stor bag Koch Industries, der er et amerikansk, multinationalt olieselskab.

Der er mindre olie og mere glamour over Sheldon Adelson, der er listens nummer otte. Han har skabt sig en formue på luksushoteller og casinoer - med virksomheden Las Vegas Sands.

Endelig er der tilsyneladene også rigtig mange penge i at eje supermarkeder. Verdens 9. og 10. rigeste er nemlig Christy og Jim Walton, der begge er arvinger til den kæmpeformue, den amerikanske supermarkedskæde Walmart har genereret.

Jim Walton er søn af Walmart grundlæggeren Sam Walton, mens Christy Walton er enke efter Jim Waltons bror John Walton. Og så er Christy Walton altså den eneste kvinde i top 10.

https://www.youtube.com/watch?v=OqQk7kLuaK4&rel=0

Facebook
Twitter