Næsten 1000 danskere fyres efter byggekonkurs

Kuratorene på konkursen hos E. Pihl & Søn har opsagt alle medarbejdere i moderselskabet.

Lidt under 1000 mennesker som indtil mandag var ansat i entreprenørselskabet Pihl & Søn står uden job, efter selskabet er gået konkurs. (© DR)

Lige under danske 1000 ansatte i entreprenørselskabet E. Pihl & Søn står uden arbejde, efter kuratorerne for selskabet Henrik Steen Jensen fra Holst advokater og Søren Aamann Jensen fra Kromann Reumert har besluttet at afskedige alle selskabet ansatte.

Det bekræfter Henrik Steen Jensen overfor DR Nyheder.

- Det gør vi, fordi de har et opsigelsesvarsel, og derfor ønsker vi at sætte gang i den proces hurtigst muligt, så Lønmodtagernes Garantifond ikke får et større krav mod boet. Det står på side et i kuratorhåndbogen, siger Henrik Steen Jensen.

Selvom selskabet er gået konkurs, får de ansatte deres løn fra Lønmodtagernes Garantifond, som herefter vil forsøge, at få så mange af pengene som muligt fra konkursboet.

Stopper alle projekter

Henrik Steen Jensen bekræfter samtidig, at man har valgt at stoppe alle selskabets byggerier, indtil man kan få dem solgt.

Og hvor lang tids pause, der dermed bliver tale om, for blandt andet byggeriet ved Nørreport Station, som selskabet står bag, er ikke til at sige.

- Lige nu er vi ved at samle alle oplysninger om de forskellige projekter, så interesserede købere kan få de oplysninger, de skal bruge. Det kan tage alt fra uger til måneder før de bliver solgt, siger Henrik Steen Jensen.

Hvor hurtigt projekterne kan komme i gang igen afhænger ud over interessen for at købe projekterne af boet også af, hvilke interesser bygherren har, påpeger Henrik Steen Jensen.

Nogle medarbejdere flytter med

Ifølge kommunikationschefen i E. Pihl og Søn, Lisbeth Kjærgaard Volf har entreprenørselskabet omkring 1000 ansatte i Danmark, mens koncernen på globalt plan via datterselskaber og partnerskaber har omkring 3000 ansatte, siger Henrik Steen Jensen.

Han håber, at det i salget af projekterne vil lykkes at overføre nogle af de ansatte til ejerne af de nye projekter.

- Det er slet ikke utænkeligt, at køberne af et eller flere projekter overtager medarbejdere. Hvis de skal færdiggøre det, har de jo brug for arbejdskraft, og derudover er der på så store projekter nogle nøglemedarbejdere, der har en viden, som er nødvendig for at gøre det færdigt, siger Henrik Steen Jensen.

E. Pihl & Søn havde i 2012 en omsætning på 5,4 milliarder kroner.

Facebook
Twitter