Nationalbanken: flere rentehop

Boligejere der skal have tilpasset deres flekslån til december får dyrere lån, forudsiger økonomerne. Nationalbanken ventes nemlig at komme med flere rentestigninger.

Boligejere der skal have tilpasset deres flekslån til december kan vente rentestignnger,forudsiger økonomerne. (© colourbox)

Presset på de danske boligejere, som skal have rentetilpasset deres flekslån til december, vokser, skriver dagbladet Børsen.

En stribe økonomer forudsiger således nu, at Danmarks Nationalbank kommer med flere ensidige danske rentestigninger allerede i år.

Pres på kronen

Det sker efter at sidste uges rentehop på 0,1 pct. på de såkaldte indskudsbeviser ikke har formået at dæmme op for den senere tids pres på den danske kronekurs.

»I lyset af det fortsat negative rentespænd mellem de europæiske og danske renter og den deraf følgende udstrømning af kapital fra Danmark, regner vi med, at Nationalbanken bliver nødt til fortsat at hæve renten ensidigt - måske med et første ryk allerede i næste uge,« lyder vurderingen hos analyse-chef i FIH Erhvervsbank, Lene Margrethe Bruun Brockhoff.

Ifølge FIH-banken kommer Nationalbankens træk formentlig til at bestå i yderligere stigninger i indskudsrenten, som er den rente, bankerne får for at have penge stående i Nationalbanken, på sammenlagt 0,15 procentpoint. Dermed ender den oppe på 0,75 pct. inden årets udgang.

Betyder rentehop

For boligrenten kommer det ifølge FIH til at indebære et hop fra de nuværende 1,41 pct. til omkring 1,65 pct. for et etårigt lån med variabel rente.

I storbanken og realkreditinstituttet Nordea er man enig med FIH Erhvervsbank i, at pengestrømmene peger i retning af nye rentehop. »Det er der meget, der tyder på,« siger senioranalytiker i Nordea Troels Theill Eriksen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter