Nationalbanken vil redde dankortet

Nationalbanken går nu ind i kampen for at redde dankortet, som både banken og danskerne er vilde med. Det er nemlig godt, billigt og effektivt.

Nu går Nationalbanken målrettet ind i kampen for at bevare et betalingssystem i Danmark, som er billigt og effektivt. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Vi er vilde med dankort

Det sker ved at nedsætte et betalingsråd, hvor en kreds af interessenter skal forsøge at blive enig om fremtidens betalingsstruktur og dermed også fremtidens dankort.

- Danskerne er vilde med deres dankort, og sandsynligheden for, at det overlever, er blevet større med Nationalbankens nedsættelse af betalingsrådet, siger Henning N. Jensen, seniorpartner i PlusCon og tidligere chef for såvel dankortet som PBS.

Nationalbanken er ikke bleg for at indrømme, at man er vild med dankortet.

Godt, billigt og effektivt

- Vi synes, dankortet er et godt, billigt og effektivt betalingskort. Nationalbanken har til opgave at sikre effektive betalingssystemer, og formålet med det nye betalingsråd er at bidrage til en struktureret debat om betalingsinfrastrukturen i Danmark, siger Karsten Biltoft, underdirektør i Danmarks Nationalbank.

Det er endnu uvist, hvem der kommer til at sidde i rådet, men oplagte bud er bankernes interesseorganisation, Finansrådet, og Forbrugerrådet.

Forbrugerrådet er tilfreds

Sidstnævnte har i flere år kæmpet for netop et betalingsråd.

- Derfor er vi selvfølgelig glade for, at Nationalbanken nu nedsætter rådet, fordi det er vigtigt at bevare dankortet. Bankerne slår sig selvfølgelig i tøjret, fordi de synes, de tjener for lidt på dankortet i forhold til deres egne betalingskort. Derfor har de ingen interesse i, at dankortet fortsætter som det førende betalingskort, men det har forbrugerne, siger Vagn Jelsøe, afdelingschef i Forbrugerrådet.

Facebook
Twitter