Navne på fyrede TV 2-medarbejdere

Trist tirsdag på TV2. De ansatte fik her til morgen besked om, at de er fyret. Nedskæringerne vil betyde et fald i kvaliteten, mener tillidsmand.

I dag blev der sat navne på de fyrede TV 2-medarbejdere. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

58 medarbejdere på TV2 fik tirsdag morgen et ubehageligt opkald fra chefen. Dermed er der sat navn på de sidste fyresedler i tv-stationens store spareplan. En trist dag, lyder det fra tillidsmand Claus Birch.

- Nogen har sagt, at de forventede det. For andre kommer det som et chok, fordi det berører dem økonomisk, og fordi det er en arbejdsplads, som de holder af. En del af dem, der er blevet fyret, var med til at starte TV2 i sin tid, så det er også deres barn, som bliver taget fra dem, siger Claus Birch.

- Vil ramme kvaliteten

Claus Birch havde her til morgen ikke et præcist overblik over, hvordan de enkelte afdelinger er blevet ramt. Dog står det klart, at nyhedsafdelingen er blevet skåret ned med godt 30 mand.

Og den hårde sparerunde vil ramme kvaliteten, mener Claus Birch. For det første skal folk lave mere, og for det andet skal de ansatte have flere funktioner, og det skal give et fald i kvaliteten, lyder det fra tillidsmanden.

Han tilføjer dog, at TV2 nok skal komme tilbage, fordi stationen og de ansatte er kendt for en "fightervilje."

Sammenlagt er 82 blevet afskediget, knap hver tredje har dog valgt at gå frivilligt. Oveni kommer så TV2 Radio.

Her gav 56 navne sig selv - nemlig alle de ansatte på TV2 Radio, der mandag fik en fyreseddel. En håndfuld vil dog blive tilbudt job på radioen, indtil det nye, fælles radioselskab fra juli overtager driften.

Facebook
Twitter