Nedlukning giver pakkekaos: 'Vi kommer ikke helt i bund inden jul'

Pakkefirmaer kan ikke garantere, at alle pakker når frem til jul.

Hos PostNord har de slået alle pakkerekorder. (Foto: Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix - Illustration: Morten Fogde Christensen DR Nyheder © Ritzau Scanpix)

Store og små. Bløde og hårde. Runde eller lange. Pakker har de i alle størrelser hos landets mange pakkeshops. Og de har mange af dem. Ekstra mange for tiden.

- Vi har haft 40 procent flere pakker sammenlignet med sidste år. Det er det travleste, vi nogensinde har oplevet, siger Per Buus, salgsdirektør for Bring i Danmark.

- Havde du spurgt mig i går, havde jeg sagt, at vi har fuld kontrol og når det hele. Men nu skal vi lige tilbage og have fuld kontrol igen. Det er vores ambition, at alle skal have deres julegave inden jul, men lige på det her tidspunkt, er det svært at stille garantier, siger Per Buus.

Også i PostNord har de ekstra travlt.

- Vi har slået alle pakkerekorder. Vi har 40 procent flere pakker end sidste år. Alene i den her uge har vi haft over en million pakker mere, end vi plejer i den her periode, så vi er tæt på vores kapacitetsgrænse. Derfor er der også længere leveringstid end normalt, siger Stine Sander, der er chef for pakker og kommunikation i PostNord Danmark.

PostNord har sat den 20. december som deadline, og den deadline holder de fast i på trods af den yderligere nedlukning. Postnord skal altså senest have modtaget pakkerne på søndag, hvis de skal være uddelt inden jul.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at få pakkerne frem til tiden. Det er en uforudsigelig situation, så vi ser på, om søndagens deadline kommer under pres, men indtil videre er det det, vi står fast på, siger Stine Sander.

Både statsministeren og sundhedsmyndighederne har tidligere opfordret danskerne til at købe deres julegaver på nettet i år, og det har de i den grad også kunne mærke hos logistikvirksomheden GLS.

- Indtil i går har vi haft virkelig tryk på kedlerne, vi har et enormt pres på vores organisation, siger Karsten Klitmøller, direktør i GLS Danmark.

Han garanterer, at alle i GLS arbejder på højtryk, men at alle pakker når frem til jul, kan han ikke love.

- Vi gør alt, hvad vi kan. Men vi kommer ikke helt i bund inden den 24. december. Det kan jeg allerede sige nu. Det tror jeg, ingen i branchen kommer til at kunne levere. Det er så massive mængder, vi ser nu, siger Karsten Kliltmøller.

Se Karsten Klitmøller fortælle, hvordan det ser ud hos GLS lige nu.

Han opfordrer generelt kunderne til at vælge at få deres pakker leveret til en af GLS' mange pakkeshops.

- Vi er ved at have udsolgt. Sidst Danmark lukkede ned, steg hjemmeleveringerne med næsten 300 procent. Det kan vi ikke indfri igen, siger Karsten Klitmøller.

Også logistikvirksomheden DAO har mere travlt end nogensinde før. Udover rigtig mange pakker fra nethandlen, kan de se, at mange danskere sender julegaver til hinanden.

- Det er vores ambitionsniveau, at alle pakker er leveret inden jul, siger Morten Villberg, der er administrerende direktør i DAO.

De lukkede storcentre giver ikke bare logistikvirksomhederne flere pakker at bringe ud, det giver dem også udfordringer.

- Der er nogle af de butikker, som vi bringer pakker ud fra, som lukker. Det betyder, at vi flytter pakkerne over til andre butikker, så forbrugerne kan få deres pakker, siger Per Buus.

Facebook
Twitter