Nemid på vej ud - nu skal vi vænne os til Mitid

Om papkortet snart er fortid, kan Digitaliseringsstyrelsens direktør ikke sige.

I slutningen af 2019 eller starten af 2020 bliver Nemid erstattet af Mitid. (Foto: Jonas Vandall Ørtvig © Scanpix)

Du har måske vænnet dig til at hive det lille, hvide papkort frem, nærlæse de små tal og taste hele molevitten ind, når du skal logge på netbank eller bestille tid til lægen.

Men tiden med Nemid, som vi kender det, nærmer sig afslutningen.

I stedet kommer Mitid.

- Der er tale om en ny løsning, som vi er i gang med at specificere og skal bygge hen over de næste år, siger direktør i Digitaliseringsstyrelsen Lars Frelle-Petersen.

Første skridt er at lancere det nye navn til et nyt, sikkert login-system for borgerne, som bankerne og Digitaliseringsstyrelsen er ved at udvikle.

Pris ukendt

Navnet har været på vej et stykke tid, og bankerne og Digitaliseringsstyrelsen har fået hjælp til at finde frem til det.

- Vi har fået hjælp til at finde på navnet, men det er ikke fordi, det har kostet en bondegård, siger Lars Frelle-Petersen.

Til gengæld koster hele det nye system penge. Om prisen kommer til at ligge på over eller under en milliard, vil chefen for Digitaliseringsstyrelsen ikke sige.

- Vi må lade markedet afgøre, hvor billigt de kan levere løsningen til os, siger han.

Udgiften bliver delt mellem det offentlige og bankerne.

Direktør i Digitaliseringsstyrelsen, Lars Frelle-Petersen. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Overlever papkortet?

Det nye system skal være mere mobilvenligt.

Måske skal det være baseret på biometri - at systemet kender brugerne ud fra sådan noget som fingeraftryk og ansigtstræk.

Men alt det er stadig åbent, fordi et nyt system først nu skal i udbud og bagefter skal udvikles af en privat leverandør.

- Vi forestiller os, at vi er derhenne, hvor vi kan lancere en ny løsning, som kan implementeres hos borgerne omkring 2019 eller 2020, siger Lars Frelle-Petersen.

Måske får det gamle papkort lov at overleve.

- Der er faktisk borgere, som er ganske glade for papkortet, så det kan godt være, at vi skal opretholde det i en eller anden form, men vi tænker også i andre løsninger, siger Digitaliseringsstyrelsens direktør.

Når Mitid er klar, vil 4,7 millioner borgere blive bedt om at lægge Nemid på hylden.

- Den dag, vi er klar med den nye løsning, vil vi gradvist udfase den løsning, vi har i dag, og vænne folk til den nye løsning, siger han.

- Det er en stor transformation. Det kommer til at tage tid, tilføjer han og hentyder til, at mange millioner borgere skal lære et nyt system at kende.

Sådan ser det nye navn ud:

https://twitter.com/LarsFrelle/status/844467146205908993

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk