Nervøse lejere: Scandia Housing skylder os mange penge

Mange lejere frygter, at de ikke får de mange penge, som de har til gode hos Scandia Housing.

Under rekonstruktion, skriver Danmarks største formidler af lejeboliger. 50 medarbejdere er sendt hjem, og udlejere frygter for deres penge. Men det hele skyldes tekniske fejl, bebuder direktør Peter Høyer.

- Vi mangler ingen penge, og der er ingen problemer. Sådan lød det fredag fra Peter Høyer, ejeren af Scandia Housing, der er Danmarks største formidler af lejeboliger.

Men det giver mange af deres lejere ikke noget for. En af dem er Jakob Frederiksen.

- Det er noget sludder. Der har været problemer siden i sommer. Hver måned har jeg skulle rykke for huslejen, fortæller Jakob Frederiksen til DR Nyheder.

Mange har samme oplevelse

Han er udstationeret i Stockholm for SAS, og lejer sin lejlighed i København ud via Scandia Housing. Dermed er det Scandia Housing, der står for at opkræve hosleje for ham og udbetalingen til ham.

- Og jeg har fire kollegaer, der også bruger Scandia Housing. De har alle oplevet det samme, tilføjer han.

Derfor har han for en måned siden forsøgt at opsige kontrakten med Scandia Housing på grund af misligholdelse. Men trods gentagende rykkere, er det ikke sket.

- Får jeg mine penge?

Jakob Frederiksen har lige nu omkring 50.000 kr. til gode hos Scandia Housing for december måned samt varmeregnskab og depositum.

- Dem ved jeg ikke, om jeg får, men nu har jeg aftalt med min lejer, at han fremover betaler direkte til mig, siger Jakob Frederiksen.

Og han er langt fra den eneste, som frygter for de mange lejekroner, som Scandia Housing er formidler af. Både på Facebook, forbrugersiden Trustpilot og DR's debatside er der massevis af Scandia Housings kunder, som raser.

Går sammen om advokat

- Vi er en del udlejere, der pt. arbejder benhårdt på at få skrabet 30.000,- kr. sammen for at indgive konkursbegæring, som flere uafhængige advokater har rådet os til, skriver Martin Christensen på DRs debatside.

En anden er Jesper Larsen, som frygter for at han ikke kommer til at se noget til de penge, som han har i klemme hos Scandia Housing. Han skriver:

- Jeg har e-mail'et, FB'et, SMS'et og indtalt besked om opsigelse af "samarbejdet". Så jeg glæder mig utroligt meget til at få min husleje og mine lejers depositum udbetalt i næste uge??

Kan ikke kontaktes

Tidligere onsdag meldte Scandia Housing ud på deres hjemmeside, at de er 'under rekonstruktion'. Senere fortrød de dog ordvalget og kaldet det derefter en 'pause'.

Scandia Housings hjemmeside er nu tilgængelig igen efter at have været nede i en længere periode.

Facebook
Twitter