Nets-aktien stiger moderat efter salgsstart

Her til morgen kom Nets-aktien til salg. Den steg stærkt fra start, men faldt tilbage.

Fredag 23.09 er første handelsdag på fondsbørsen i København for Nets. Administrerende direktør i Nets, Bo Nilsson.. (Foto: Nikolai Linares/Scanpix 2016) (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)

Det går over stok og sten for aktien i Nets, der her til morgen klokken ni for første gang kunne købes på børsen.

Aktien var sat til at koste 150 kroner fra start, men endte allerede efter få minutters handel med en massiv stigning. Således sprang aktien til små 155 kroner i minutterne efter salgsstart. Aktien koster i skrivende stund - efter ti minutters handel, 151.8 kroner.

Oprindeligt var det ventet, at aktien ville kunne indbringe mellem 130-160 kroner, og den foreløbige handelskurs ligger dermed i den pæne ende af det oprindelige interval.

Nets skulle oprindeligt først være sat til salg på tirsdag, men stærk interesse for aktien fik selskabet til at vælge fredag i stedet. Aktien, der handles, hedder ikke Nets, men derimod Nets TEMP - og ombyttes først i næste uge til de egentlige Nets-aktier.

30 mia. kroner værd

Markedet har, med dagens kurs, prissat selskabet til at være omkring 30-32 mia. kroner værd. Sælgerne er især de to kapitalfonde Advent og Bain, der ejer hovedparten af selskabet.

Aktien anses af analytikere for at være risikabel, fordi betalingsområdet potentielt står overfor store forandringer de kommende år.

42.000 mennesker, heraf 11 procent private danskere, havde sikret sig aktier fra start. Resten af gået til danske og udenlandske institutionelle investorer.

Nets egne ansatte har hver fået en pose aktier på forhånd - men godt 70 Nets-ansatte, især i ledelsen, står til at tjene store penge på dagens børsnotering. De har investeret i selskabet for over et år siden og står til at få mangedoblet deres investering.

Topchef Bo Nilsson står til at score omkring en halv milliard kroner på sin aktiepost.

FacebookTwitter