Nets anbefaler banker at spærre 100.000 betalingskort

Nets anbefaler en række danske banker at spærre 100.000 betalingskort i en international svindelsag, oplyser presserådgiver Ulrik Marschall til Finans.

- Kortene er endnu ikke blevet forsøgt misbrugt, men vi mistænker, at de kan blive det inden for den nærmeste fremtid, siger presserådgiver i Nets, Ulrik Marschall til Finans.dk. (Foto: © Nikolai Linares, Scanpix)

Nets anbefaler en række danske banker at spærre 100.000 betalingskort i en international svindelsag, oplyser presserådgiver Ulrik Marschall til Finans.dk.

Anbefalingen er den seneste udvikling i en større international svindelsag. Tidligere har de danske banker efter en lignende anbefaling fra Nets spærret 15.000 danske betalingskort, der stod overfor at blive skiftet ud.

Sagen bunder i, at kortoplysninger fra danske forbrugere er havnet i hænderne på svindlere.

Nets understreger, at der ikke er grund til at tro, at kortene er blevet misbrugt endnu.

- Kortene er endnu ikke blevet forsøgt misbrugt, men vi mistænker, at de kan blive det inden for den nærmeste fremtid, siger Ulrik Marschall til Finans.dk.

Det er endnu uvist i hvor høj grad sagen har sammenhæng med den nylige sag, hvor 15.000 danskeres kreditkort enten blev, eller kunne risikere at blive, udsat for svindel.

Dengang var Nets meget fåmælte om detaljerne i sagen, og der er ikke sidenhen dukket flere oplysninger op i sagen, hverken fra Nets eller fra det sted, der har lækket de mange kreditkort.

/DR Nyheder/