Nets floppede på børsen: Vi kan ikke bruge historikken til noget

Nets dårlige debutår på børsen har givet en god pris til kapitalfond, der nu vil købe Nets.

Nets har ikke formået at vinde aktionærernes gunst. Nu sælges selskabet til en kapitalfond. Næstformanden Jeff Gravenhorst anbefaler aktionærer at acceptere tilbuddet. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Der var hype, champagne og milliarder i luften, da betalingsservice-udbyderen Nets i september sidste år gik på børsen.

Men tiden på børsen blev aldrig en fest. Nets-aktien har i perioden efter børsnoteringen ligget under introduktionskursen på 150 kroner, og mange investorer har tabt penge på Nets.

Lige ind til det tidligere i dag blev offentliggjort, at den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedman har tilbudt 33,1 milliard kroner for aktierne i Nets svarende til 165 kroner per aktie.

- Siden vi blev børsnoteret sidste år, har der været store udsving i vores kurs, og den har dybest set fra begyndelsen ligget under den oprindelige kurs, siger Jeff Gravenhorst, der er næstformand i Nets.

Han præsenterede i dag på et pressemøde købstilbuddet fra den amerikanske kapitalfond.

Kan ikke bruge historikken

At Nets et år efter børsdebuten skal handles til en pris, der kun ligger 10 procent over introduktionskursen, havde ingen forventet, da Nets blev børsnoteret med skåltaler og klapsalver i hovedsædet i Ballerup.

- Det konkrete er, at der ligger et bud, og det konkrete er, at vores kursværdi i hele perioden har ligget under introduktionskursen. Hvis vi ser på kursen den 30. juni i år, så ligger tilbuddet 27 procent højere, siger Jeff Gravenhorst.

- Og så kan jeg ikke bruge historikken til så forfærdeligt meget, siger han.

Han har svært ved at forklare præcist, hvorfor Nets-aktien har ligget så lavt.

- Værdien er den, markedet finder, er værdien. I forhold til det, vi forventede, så har der været langt flere konsolideringer i markedet for betalingsløsninger, siger han.

Han henviser til, at der har været en del fusioner på markedet for betalingsløsninger, som gør konkurrencen hårdere.

- Hov, der er noget, som er attraktivt

Jeff Gravenhorst mener heller ikke, at der kan peges fingre ad ledelsen, som har kørt Nets efter forventningerne. Derfor har Hellman & Friedman også udnyttet den lave aktiekurs, lyder det fra næstformanden.

- Vi har levet op til de målsætninger, vi gav. I mellem det har vi ligger under de 150. Men jeg kan faktuelt konstatere, at selskabet står stærkt med en række nye produkter, som markedet har taget godt imod. Det er selvfølgelig også derfor, at nogen finder det interessant at købe til kurs 165, siger Jeff Gravenhorst.

Hvis handlen går igennem, vil det nye konsortium anført af Hellman & Friedman afnotere Nets og køre selskabet uden de samme krav om offentlighed.

Købstilbuddet kommer fra det nystartede selskab Evergood 5, der også inkluderer blandt andre det finske forsikringsselskab Sampo og de nuværende Nets-ejere, kapitalfondene Advent og Bain, der i forbindelse med købet forventes at reducere deres ejerandel i Nets fra 40 til 16 procent.

Foreløbig har 46 procent af aktionærerne sagt ja til købstilbuddet. I løbet af de næste fire uger skal de øvrige aktionærer med ombord - eller afvise købstilbuddet.

- De har tænkt: Hov, der er noget her, som er attraktivt. Vi har en platform i Norden, som er stærk. Noget, vi kan bygge på og udnytte i konsolideringen i markedet, siger Jeff Gravenhorst.

Nets forventer, at købet falder på plads i første kvartal 2018.

Nets A/S

 • Nets A/S er en nordisk udbyder af betalings-, kort- og informationsservices med hovedsæde i Danmark.

 • Siden 2009 har virksomheden været kendt under navnet Nets, men dens historie går tilbage til 1968.

 • Selskabet har mere end 2.500 medarbejdere i fem lande.

 • Nets står for at administrerende følgende produkter:

 • Betalingsservice

 • Dankort

 • NemID

 • eFaktura

 • Avtalegiro

 • Betalingsterminaler og eCommerce

 • Indløsning af internationale betalingskort

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk