Nets-ledelse forgyldes ved børsnotering

70 Nets-folk får en fest af dimensioner, når selskabet børsnoteres mod slutningen af september. De kommer til at dele en milliardgevinst.

En investering uden sidestykke skæpper i kassen hos de Nets-folk der har investeret gennem selskabets lederprogram. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Det bliver en sand fest for de Nets-ansatte, der var vakse ved havelågen og spyttede penge i Nets, da de fik chancen sidste år.

I går kunne dagbladet Børsen berette, at 70 ledere, specialister og andre nøglefolk hos Nets, har lagt beløb i størrelsesordenen fra 100.000 til fire millioner kroner for en investering i selskabet.

De står nu til at score store millionbeløb, når Nets går på børsen senere på måneden.

Topchef Bo Nilsson står potentielt til at ende som topscorer med en gevinst på op til 350 millioner kroner for en investering på fire millioner kroner, hvis Nets ender med en markedsværdi et sted mellem 24-30 milliarder kroner, lød beregningen.

Positivt overrasket

Bo Nilsson henviser i et interview med DR Nyheder til, at hans egen gevinst afspejler, at Nets er steget voldsomt i værdi, hvilket kommer alle aktionærer til gode.

- Jeg må indrømme, at jeg er meget positivt overrasket over, hvad det er lykkes os at skabe i værdi. Jeg har investeret et meget stort millionbeløb ind i Nets, og det har jeg, fordi jeg virkelig tror på vores fremtid.

- Jeg får en fordel af at have lavet den investering for nogle år siden, fordi det er gået bedre og hurtigere, end vi har regnet med. Så bliver der et stort afkast til deling med alle aktionærerne og dermed også os, siger Bo Nilsson.

Ifølge det børsprospekt. der blev udsendt tidligere idag, venter Nets dog at nå en spids højere med en markedsværdi på 26-32 milliarder kroner ved en børsnotering. Den højere vurdering end hidtil antaget, betyder også, at gevinsterne for ledelsen er tilsvarende større.

Gevinsten kendes dog først de kommende dage, hvor investorerne vil prissætte aktien.

To amerikanske kapitalfonde ejer hovedparten af Nets sammen med ATP og nogle mindre aktionærer, herunder de 70 medarbejdere og chefer.

Facebook
Twitter