Ngo'er kritiserer Nets tilbud om nedsættelse af gebyr  

I Sverige er gebyr på donationer meget mindre, lyder det. Men Nets mener, at smertegrænsen er nået.

Nets tilbyder at sætte gebyr ned med en tredjedel. Men det er stadig for dyrt, lyder det fra velgørende organisationer. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det er langt fra godt nok, når Nets nu tilbyder at fjerne en tredjedel af det udskældte gebyr, danske velgørende organisationer betaler, når de modtager donationer via betalingsservice.

- Jeg synes stadig, det er meget dyrt, lyder reaktionen fra generalsekretær i Red Barnet, Johanne Schmidt-Nielsen, som påpeger, at organisationen hvert år betaler 2,4 millioner kroner i gebyrer til Nets. Penge, der kunne bruges langt bedre, mener hun.

Derfor bør Nets strække sig endnu længere, lyder det.

- Hvis vi kigger til Sverige, så kan det gøres meget, meget billigere.

Johanne Schmidt-Nielsen mener, det er på tide at finde en løsning.

- Indtil videre har det taget tolv år at danse med Nets. Jeg synes, at det er på tide, vi får en aftale og helst en god aftale, siger hun.

Nets: Smertegrænse nået

Nets er dog ikke klar til yderligere rabatter.

- I forhold til betalingsservice er aftalen det absolut bedst mulige, som vi kan tilbyde, siger landechef i Nets Thomas Jul.

Han afviser samtidig, at gebyrerne i Sverige skulle være billigere end i Danmark.

- Set i en international sammenhæng er betalingsservice et meget rimeligt prissat produkt, der ikke er dyrere, end hvad vi ser i de lande, vi normalt sammenligner os med, lyder det fra Thomas Jul.

Erhvervsminister: Løsning skal findes

På trods af de skarpt optrukne fronter kan der alligevel være en løsning på vej.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har i dag drøftet gebyret med Red Barnet, Børns vilkår, Unicef og Mødrehjælpen. Og han forsøger nu at finde en vej, der kan hjælpe de velgørende organisationer.

- Jeg kan forsikre alle om, at vi er i gang med at finde en brugbar løsning. Og at vi snart vil præsentere den, siger han.

Simon Kollerup ønsker ikke at kommentere tilbuddet fra Nets om at nedsætte gebyret fra 4,32 til under tre kroner.

Men han mener, at imødekommelsen viser, at der er muligheder.

- Jeg kan se, at gebyrniveauet har kunnet give sig lidt, og det vidner om, at der har været noget om snakken, når man har talt om, at gebyrniveauet har ligget urimeligt højt, siger han.

Erhvervsministeren køber ikke umiddelbart argumentet fra Nets, om at gebyret ikke kan komme længere ned.

- Nu må vi se, om det niveau også ligger der, hvor man siger, det ligger. Mit mål er, at gebyrerne skal ligge rimeligt og ikke urimeligt, siger han.

Simon Kollerup mødes i næste uge med Nets for at drøfte gebyrsagen.