Ni ud af ti betaler alt for meget for bilforsikringen

Kun omkring 4,3 procent har den billigste bilforsikring, de kan få, viser ny opgørelse.

Det kan være svært at gennemskue, hvad man skal gøre, når man køber bilforsikring. Men køb den billigste, lyder rådet fra både Forbrugerrådet og FDM. (Foto: © Stock xchng, Stock xchng)

Kun knap fem procent af danskerne har den billigste bilforsikring, de kan få. Faktisk kan de øvrige 95 procent spare i gennemsnit 3.514 kroner om året på deres bilforsikring, hvis de ellers brugte lidt tid på at søge.

Det viser en undersøgelse fra den nyligt lancerede søgemaskine Comparo.dk, hvor man kan søge på priserne blandt de forskellige forsikringsselskabers bilforsikringer.

Mange giver op

Comparo.dk har set på de søgninger, der er foretaget på sitet i den sidste uge af september, og her fremgår det, at langt de fleste bilejere kan spare næsten 40 procent om året på deres bilforsikring.

- Fordelene ved at holde øje med sine forsikringspriser er derfor åbenlyse. Alligevel er der mange, der ikke gør det. Næsten hver anden dansker har overvejet at skifte selskab, men har opgivet midt i processen, skriver Comparo i en pressemeddelelse.

Branchen vil ikke lave standarddækning

Og det er da også noget af en jungle at finde rundt i, lyder det fra Forbrugerrådet.

- Det er helt klart et område, der kunne trænge til større mobilitet. Vi så gerne, at branchen ville oprette en standarddækning på bilforsikringer, men det er branchen ikke villige til. Det havde ellers været mere overskueligt for forbrugeren, siger jurist i Forbrugerrådet Mads Mølgaard Braüner til dr.dk.

Tidligere har en undersøgelse fra netop Forbrugerrådets magasin Tænk Penge vist, at der ikke er stor forskel på dækningen, uanset om du vælger en billig eller en dyr bilforsikring. Derfor kan man spare mange tusinde kroner om året, hvis man vælger en af de billige forsikringer.

Køb den billigste

- Der er ingen grund til at få en af de dyre bilforsikringer. Det ville give mening, hvis der var stor forskel på dækningen, men det er der ikke, siger Mads Mølgaard Braüner.

Han henviser dog til, at der kan være tilfælde, hvor der er særlig behov for en dyrere forsikring, hvis man for eksempel har købt sig en specialbil som en amerikaner-bil.

Vi er loyale

Når folk ifølge Comparo.dk er for dårlige til at vælge den billigste forsikring, skyldes det ifølge FDM (Forenede Danske Motorejere, der også selv udbyder bilforsikringer) blandt andet, at vi er meget loyale over for vores forsikringer generelt, og så er det måske heller ikke det mest interessante at beskæftige sig med.

- Hovedproblemet er, at det svært gennemskueligt for mange. Det er også ret kedeligt at shoppe forsikringer - så er det jo sjovere at se, hvor mange kan spare penge på tre liter mælk eller et stereoanlæg. Men faktisk er forsikringer noget af det, hvor der er allerflest penge at spare, siger forbrugerøkonom i FDM, Allan Skytte Christensen, der selv fik priser fra 5800 - 21.000 kroner på sin bilforsikring, da han lavede en hurtig søgning på Comparo.dk.