Ni ud af ti job er for gamle

A-kassernes jobportal flyder med forældede job. 3F's a-kasse har gennemgået 15.000 job - 13.650 var forældede, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Kun ca. seks procent af jobbene var reelle ordinære job, som a-kasserne kunne formidle til deres ledige medlemmer. (© DR)

Formidling af job til ledige er en af a-kassernes hovedopgaver. Men det værktøj som a-kasserne har fået stillet til rådighed til opgaven, er mere eller mindre ubrugeligt.

Med hjælp fra otte lokale afdelinger, har 3F's a-kasse gennemgået jobbene i otte kommuner i den såkaldte administrationsportal, som indeholder job, som a-kasserne kan formidle til deres medlemmer.

I alt undersøgte 3F 15.000 job. Men de 13.650 var forældede. Det vil sige at ansøgningsfristen var overskredet. Af resten var mange tilskudsjob med videre. Konklusionen var, at kun ca. seks procent af jobbene var reelle ordinære job, som a-kasserne kunne formidle til deres ledige medlemmer.

Erkender problemet

I Arbejdsmarkedsstyrelsen erkender fungerende kontorchef Andreas Nikolajsen problemet.

- Det er selvfølgelig meget uhensigtsmæssigt, at der ligger så mange forældede jobordrer, og det er et reelt problem. Det skyldes blandt andet, at de medarbejdere i jobcentrene, som lægger ordrerne ind, ikke også får dem lukket igen. Men vi vil herfra se på, om vi kan få lavet en teknisk løsning, så der kan blive ryddet op i de gamle jobordrer, siger Andreas Nikolajsen.

Han tør dog ikke give noget bud på, hvor lange udsigter en teknisk løsning har.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk