Nordea-aktie falder voldsomt før nye afsløringer af hvidvask

Ny afsløring af hvidvask på vej. Nordeas aktiekurs falder seks procent.

Et finsk tv-program har sendt Nordeaaktien i minus allerede inden, det er blevet vist. (Foto: Bob strong © Scanpix)

Mens aktiemarkedet på de europæiske børser er pænt i plus her til morgen, går det kraftigt den anden vej for kursen på storbanken Nordeas aktier.

Kort efter børsen i Stockholm åbnede, var kursen på Nordeaaktierne faldet seks procent.

Faldet kommer, kort efter den finske tv-station YLE har annonceret, at et tv-program med afsløringer af hvidvask, som sendes i aften, vil berøre Nordea. Det undersøgende program MOT præsenteres således:

- En stor datalæk afslører, at hundredvis af millioner euro fra suspekte kilder er flyttet via Nordea. MOT har fået fat i dokumenter, hvor det fremgår, hvordan de europæiske banker er koblet til den enorme hvidvaskmaskine, som oprindeligt er russisk, står der i programoversigten på YLE.

En time senere har tv-stationen Nordeas koncernchef Casper von Koskull i studiet i en udsendelse, hvor spørgsmålet ifølge programbeskrivelsen er ”Hvorfor kan man vaske penge i Finland?”

Nordea: Vi har ikke set programmet

Hvad programmet vil afsløre om Nordeas rolle, er endnu uvist. Banken selv er meget kortfattet i sin reaktion på historien, men bekræfter at både YLE og Berlingske er på vej med historier om hvidvask.

- Nordea er bekendt med mediehistorien, og vi har været i dialog med både den finske tv-station YLE og Berlingske. Vi har endnu ikke set programmet eller artiklen. Ud fra det, vi er blevet bedt om at kommentere på, drejer det sig om sager, vi tidligere har set og kommenteret på. Vores udtalelser til de to medier er derfor i tråd med det, vi tidligere har sagt i forbindelse med disse hvidvasksager, lyder det i en pressemeddelelse.

Historierne er lavet i samarbejde med den internationale journalistsammenslutning OCCRP, der også har været med i afsløringerne af hvidvask i Danske Bank.

OCCRP lagde i nat en opdatering ud på sammenslutningens twitterprofil. Her lyder det, at der klokken fire i eftermiddag vil komme en ny afsløring af hvidvask.

Opdateret kl. 11.55 med kommentar fra Nordea.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk