Nordea-chef varsler prisforhøjelser på boliglån

Nordea-chef varsler prisforhøjelser af bidragssatserne i kølvandet på Nykredit-balladen. Nordea Danmark nedtoner udtalelsen.

Nykredits prisforhøjelser har åbnet et vindue, som Nordea vil udnytte, siger bankens næstkommanderende. (Foto: © BAX LINDHARDT, Scanpix)

Efter måneder med heftig ballade og protester mod de varslede prisforhøjelser hos Nykredit, barsler Nordeas realkreditinstitut, Nordea Kredit, nu - tilsyneladende - også med prisforhøjelser.

I et interview med nyhedsbureauet Bloomberg, forklarer næstkommanderende i Nordea, Torsten Jørgensen i dag, at Nordea overvejer at rykke med, nu hvor Nykredit har åbnet ballet og varslet stigninger i bidragssatsen. Stigninger, der for nogle lånetyper udgør en regulær øretæve for låntagerne på mange tusinde kroner.

- Man skal betragte vores tilgang til Danmark og danske priser på realkreditlån som et spørgsmål om timing. Dette er et vindue, vi vil forsøge at bruge så hurtigt som muligt, siger han til Bloomberg.

Korrekt citeret - men...

Torsten Jørgensen er, ifølge Nordeas presseafdeling korrekt citeret i Bloomberg - men chef for Nordea Danmark, David Helleman, skriver i en mail til DR Nyheder, at:

- Vi har ingen planer om at sætte bidragssatserne op i Danmark. Vi har noteret os, at myndighederne har pålagt hele realkreditsektoren stigende kapitalkrav frem mod 2020, og at der med de kommende Basel 4-krav kan komme flere.

- Vi analyserer løbende og grundigt, hvordan vi skal forholde os til disse vilkår, men jeg vil gerne slå helt fast, at vi ikke har aktuelle planer om at ændre vores prisstruktur.

Nykredits varslede prisforhøjelser bliver ledsaget af koncernens tilsvarende nye kundekrone-koncept, hvor en del af pengene betales tilbage til låntagerne som en slags rabatordning. Denne ordning blev tirsdag velsignet af skatterådet.

Hverken Jyske Banks BRF Kredit eller Danske Banks Realkredit Danmark har løftet sløret for tilsvarende planer.