Nordea: Færre medarbejdere i Danmark

Det er uvist om Nordea vil fyre medarbejdere for at realisere nye sparemål, men der er ingen tvivl om, at banken i fremtiden vil have færre danske medarbejdere.

Nordea varslede en fordobling af bankens spareprogram frem mod 2015, da banken fremlagde årsregnskab i dag. Banken skal spare 6,7 milliarder kroner de kommende år, og det vil koste arbejdspladser i Danmark, siger bankens danske direktør. (Foto: BERTIL ENEVAG ERICSON © Scanpix)

Selv om Nordea i Danmark øgede overskudet med 50 procent fra to til tre milliarder kroner sidste år, så må de danske medarbejdere indstille sig på nye besparelser.

- Vi skal fortsætte en udvikling, hvor vi nok bliver færre medarbejdere, det må vi se i øjnene, siger Nordeas danske direktør Anders Jensen.

I løbet af de sidste fire fem år har Nordea nedlagt filialer i Danmark, og banken har også skåret ned på antallet af medarbejdere, og den udvikling vil fortsætte de kommende år, fastslår bankdirektøren.

- Det kommer til at betyde løbende færre Nordea-medarbejdere, fuldstændig som vi har set det de tidligere år.

Uvist om spareplan medfører fyringer

Det er kravet fra Nordeas topledelse om at fordoble det nuværende spareprogram fra 3,3 til 6,7 milliarder kroner frem mod 2015, som vil koste arbejdspladser herhjemme.

Men det er endnu uvist, om spareplanen rammer så hårdt, at Nordea skal fyre medarbejdere, eller om de kan klare personale-reduktionen ved naturlig afgang.

- Vi har ikke en fiks og færdig plan i dag. Vi ser potentiale, og vi overvejer nogle initiativer. Efterhånden som de bliver konkrete, så vil vi også melde ud, hvad det har af konsekvenser på medarbejdersiden. Og det bliver nødvendigt med egentlige afskedigelser, det har jeg simpelthen ikke et billede af i dag, siger Anders Jensen.

Kunder klarer mange bankforretninger selv

Nordea begrunder de nye skærpede sparekrav med den generelle nedgang i økonomien. Det betyder blandt andet lavere aktivitet hos kunderne, lavere udlån og færre bankforretninger.

Derudover peger Anders Jensen også på, at flere kunder betjener sig selv via digitale løsninger som telefon og internet, og så har banken fået mange flere pengeautomater, der i stadig højere grad overtager egentlige kasse-funktioner.

Blandt andet kan kunderne mange steder sætte penge i banken og købe udenlandsk valuta i en pengeautomat.

Nordea reducerede medarbejderstaben med cirka 150 sidste år og har 3411 medarbejdere i Danmark.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk