Nordea fik overskud på 22 milliarder kroner

Bankkoncernen Nordea kom ud af 2009 med et ordinært resultat på cirka 22 milliarder kroner mod 25,3 milliarder kroner året før.

(Foto: Hanne Høier- DR Syd)

Bankkoncernen Nordea kom ud af 2009 med et ordinært resultat på cirka 22 milliarder kroner mod 25,3 milliarder kroner året før.

Indtægterne
steg 11 procent, og det såkaldt risikojusterede resultat steg 22 procent i 2009. Nordea kalder selv 2009 for et "stærkt år".

- Nordea kom styrket ud af 2009 et af de vanskeligste år i årtier. Det risikojusterede resultat steg 22 procent. Vores kapital­grundlag er blandt de bedste i Europa, og vores fundingomkostninger er blandt de laveste. Vores kunde­orienterede værdier og strategi for kunderelationer har vist deres styrke i en vanskelig markedssituation, skriver Christian Clausen, koncernchef i Nordea i en

pressemeddelelse
.

Markedet havde større forventninger

Men analytikere er nok ikke helt enige. Markedet havde nemlig en forventning om et lidt højere overskud, skriver RB-Børsen.

Overskuddet er 13 procent mindre end sidste år, men Nordea har alligevel tjent fem gange så meget som konkurrenten Danske Bank.

En af grundene til, at Nordea ikke bliver ramt ligeså hårdt af krisen som Danske Bank er, at banken har været mere forsigtig med at låne penge ud, skriver Jyllands-Posten.

Nordeas tab på udlån blev på 11 milliarder, og det er lavere end ventet og meget lavere Danske Banks tab på 26 milliarder kroner.

2010

Nordea forventer, at resultatet i 2010 bliver lavere end i 2009. Og koncernen regner også med, at neskrivningerne på udlån forventes at fortsætte:

- Nedskrivninger på udlån kan dog også i 2010 ligge på et højt niveau, da det er vanskeligt at forudsige, hvornår nedskrivningerne vil begynde at falde, skriver banken.

Facebook
Twitter