Nordea har overskud på fem milliarder i andet kvartal: Ikke tilfredsstillende

Bankens overskud falder markant sammenlignet med andet kvartal sidste år.

Nordea kommer ud af andet kvartal med et overskud på lige over fem milliarder kroner. (Foto: Bob strong © Scanpix)

Nordeas ageren de seneste 12 måneder gør, at den nordiske storbank ser tegn på, at de er ved at vinde markedsandele tilbage.

Men alligevel er resultatet for andet kvartal, som netop er blevet offentliggjort, ikke tilfredsstillende.

Det siger topchef Casper von Koskull i en kommentar til regnskabet, hvor det fremgår, at banken har et overskud på godt fem milliarder kroner de seneste tre måneder.

- Det er derfor nødvendigt med yderligere tiltag for at styrke de finansielle resultater, skriver han i sine kommentarer til regnskabet, hvor det ikke er specificeret, hvilke tiltag der er tale om.

Det er dog et massivt fald i forhold til samme periode sidste år, hvor overskuddet lød på 8,3 milliarder kroner.

I regnskabet nævnes også, at banken stadig er i gang med at finde en afløser til topchefen. Han trækker sig nemlig tilbage senest ved udgangen af 2020.

Det arbejde er dog stadig i gang, og banken vil melde ud, når der er nyt i sagen.

Flere har forladt Nordea

Den nordiske storbank har mistet flere ledende skikkelser i 2019. Efter generalforsamlingen i februar stoppede Björn Wahlroos som bestyrelsesformand i Nordea, og i maj besluttede risikochef Julie Galbo sig for at sige op.

Årsagen til Julie Galbos beslutning blev ikke beskrevet af Nordea, men fratrædelsen skete midt i en periode, hvor banken blev efterforsket for, om der var gjort nok for at stoppe hvidvask.

Som andre nordiske banker har Nordea været involveret i sager, hvor der er rejst mistanke om hvidvask gennem bankens filialer. Ved regnskabet for første kvartal i år valgte Nordea i den forbindelse at lægge 709 millioner kroner til side til en forventet bøde.