Nordea indfører negative renter for private fra februar

Privatkunder med mere end 750.000 kroner på kontoen skal fremover betale for at have dem stående.

Nordea-filialen på Vesterbrogade i København. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Den nordiske storbank Nordea vil indføre negative renter for privatkunder med effekt fra 1. februar næste år.

Det fremgår af en meddelelse fra banken torsdag middag.

For privatkunder med indeståender på over 750.000 kr. bliver indlånsrenten fra 1. februar 2020 minus 0,75 pct.

- Vi har i lang tid oplevet ikke bare et usædvanligt lavt, men også negativt renteniveau - og vi må indstille os på, at det vil fortsætte flere år endnu.

- Derfor indfører vi negative renter for de af vores privatkunder, der har mere end 750.000 kr. stående på deres bankkonto, siger Mads Skovlund, der er bankdirektør med ansvar for Personal Banking i Nordea Danmark, i meddelelsen.

Går i dialog med kunderne

Han peger på, at Nordea går i dialog med de kunder, der står til at blive påvirket, så de får mulighed for at tænke alternativt og eventuelt investere nogle af pengene.

- Vi rækker ud til de kunder, der vil blive påvirket af renteændringen, så de har god mulighed for både at få rådgivning og tage beslutning om de alternativer, der kan være relevante i forhold til deres individuelle situation og behov, siger Mads Skovlund.

Den nye rentesats gælder alle typer indlånskonti - dog med undtagelse af eksempelvis midlertidige konti oprettet til boligkøb. Samtidig er heller ikke pensionskonti og børneopsparinger påvirket, oplyser Nordea.

Nordea er den seneste i en række af banker, der har indført en negativ rente og følger dermed efter Jyske Bank, Sydbank, Spar Nord og Ringkjøbing Landbobank.

/ritzau/FINANS