Nordea lukker 111 konti efter mistanke om skattesnyd

Nordea forsikrer, at banken arbejder hårdt på at forbedre kontrollen. Finanstilsynet skal nu se på sagen.

- Uden at kende de konkrete sager tyder de nye oplysninger på, at Nordea fortsat har udfordringer, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Nordea har foreløbig lukket 111 konti som følge af mistanke om eller afsløring af, at de er blevet brugt til skattesnyd eller hvidvask af penge.

Det oplyser Nordeas hovedkvarter i Stockholm i et svar til Politiken.

Det er interne efterforskere, der har råbt vagt i gevær, efter mistanke om at de pågældende kunder brød skattelovene og reglerne om hvidvask.

Overtrædelserne var ifølge Politiken mulige, fordi Nordea i Luxembourg ikke kontrollerede alle kunder efter de retningslinjer, som koncernledelsen udstak i 2010.

De nye oplysninger har fået erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) til at bede Finanstilsynet om at vurdere, om der er anledning til at gøre yderligere i forhold til Nordea.

- Uden at kende de konkrete sager tyder de nye oplysninger på, at Nordea fortsat har udfordringer, siger han til avisen og gør samtidig opmærksom på, at banken siden har ændret struktur.

Nordeas øverste chef for ’ordentlig opførsel’, Matthew Elderfield, forsikrer ifølge Politiken, at Nordea arbejder hårdt på at forbedre kontrollen.

- Vi accepterer ikke, at Nordea bliver brugt som platform for skatteunddragelse eller aggressiv skatteplanlægning. Vi er klar over, at vi ikke har levet op til hverken vore egne eller myndighedernes standarder, siger han.

/ritzau/