Nordea skifter topledelsen i Danmark efter kundeflugt

Nordea skifter den danske landechef, Peter Lybecker ud med topchef i Handelsbanken.

Peter Lybecker stopper som topchef for Nordea i Danmark. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Den 63-årige Peter Lybecker er færdig som landechef for Nordea i Danmark. Det samme er Torben Laustsen, der var chef for privatkunderne i Nordea.

I stedet overtager den 49-årige Frank Vang-Jensen ledelsen af Nordea i Danmark. Han skifter dermed sin karriere i Handelsbanken ud med en karriere i Nordea. Frank Vang-Jensen var topchef i Handelsbanken indtil august sidste år, hvor han blev fyret.

Nordea har flere gange scoret meget lavt på kundetilfredshed, og i 2016 mistede banken ifølge eget udsagn 25.000 kunder i Danmark. Det skal der laves om på, og det skal en ny ledelse til at lave den omstilling, mener koncernchef Casper von Koskull.

- Nordea er i gang med en massiv omstilling med stærkt fokus på kundetilfredshed, et ønske om at være den bedste inden for compliance (overholdelse af regler, red) og med en stærk etik og værdibaseret kultur.

- I den forbindelse er jeg meget glad for at byde Frank Vang-Jensen velkommen. Han har skabt stærke resultater og vist, at forretning og kundetilfredshed går hånd i hånd. Jeg er overbevist om, at Frank Vang-Jensen med sin baggrund er den rette person til at styrke vores forretning yderligere og sikre en kultur i Nordea, hvor vi sætter kunderne i centrum, siger Casper von Koskull i en skriftlig udtalelse.

At Nordea netop har valgt at finde en ny landechef i Handelsbanken giver mening i og med, at Handelsbanken flere gange har scoret højest i forskellige kundetilfredshedsundersøgelser.

40 års tjeneste

Peter Lybecker går på pension senere i 2017, skriver Nordea. Torben Laustsen bliver i banken indtil 16. maj, hvor Frank Vang-Jensen tager over. Peter Lybecker har arbejdet for Nordea i 40 år.

- Peter Lybecker har været en af nøglefigurerne i at skabe den stærke nordiske bank, Nordea er i dag. Han har spillet en stor rolle ikke kun for Nordea, men for hele den finansielle sektor i Danmark i kraft af sit engagement i adskillige samarbejdsprojekter i sektoren. Jeg vil gerne takke ham for hans store bidrag, siger Casper von Koskull.

Peter Lybecker vil fremover være tilknytte Nordea som executive adviser for Nordeas Nordiske ledelsesteam, skriver Nordea. Han vil desuden fortsætte med at være aktiv i forskellige bestyrelser.

- Vi har i et stykke tid planlagt at ændre min rolle i Nordea. Nu hvor den nye juridiske struktur er på plads, er tiden rigtig. Og efter 40 år kan jeg sige, at jeg har gjort min del. Jeg er tit blevet spurgt om, hvornår jeg går på pension. Jeg kan roligt sige, at jeg ikke er helt færdig med at arbejde endnu, da jeg fortsætter i en række bestyrelser.

Kunderne skal i centrum

Som landechef bliver Frank Vang-Jensen den samlende figur, der repræsenterer Nordea i Danmark. Han har arbejdet 18 år i Handelsbanken, senest som adm. direktør og koncernchef, skriver Nordea i pressemeddelelsen.

Frank Vang-Jensen er 49, gift og har to børn og er for nylig flyttet tilbage til København

- Jeg er meget stolt over at blive inviteret til at deltage i den omstilling, Nordea er i gang med. Jeg ser Nordea som en meget kompetent og økonomisk robust virksomhed med et meget stærkt ønske om at udvikle sig og skabe forbedringer, ikke mindst når det gælder om at sætte kunderne i fokus, siger Frank Vang-Jensen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter