Norsk bank udleverer skattelykunder til myndighederne

Norges største bank, DNB, udleverer kundeoplysninger til skattemyndighederne efter panamalækagen. Skatteunddragere risikerer tillægsskat.

Panamapapirerne har afsløret nordmænd i at oprette 40 skuffeselskaber i skattely-lande via DNB's Luxembourg-filial. Billedet er fra DNB's afdeling i Riga. (Foto: © Ints Kalnins, Scanpix)

Efter pres fra befolkning og skattemyndigheder løfter den norske bank DNB nu sløret for nordmænd, som kan have gemt formuer i skattely-lande og dermed unddraget skat.

Det skriver det norske medie E24.

– Vi har haft en dialog med skattemyndighederne for at finde en løsning, som er i tråd med lovene i Luxembourg og Norge. Vi er kommet frem til en god løsning, der gør, at DNB Luxembourg vil overlevere information til skattemyndighederne i Luxembourg, som videreformidles til norske skattemyndigheder, siger DNB's informationsdirektør, Even Westerveld, til E24.

Panamapapirerne, som har afsløret rigmænd i at skjule formuer i skattely-lande, har også rullet i Norge. Her er det blandt andet kommet frem, at nordmænd har oprettet omkring 40 skuffeselskaber i skattely-lande via DNB's Luxembourg-filial.

De norske skattemyndigheder har fra start krævet indsigt i selskaberne, og nu er DNB altså klar med en metode til at give myndighederne indsigt i oplysningerne:

- Det er kunderne, som har ansvar for at rapportere oplysninger til skattemyndighederne selv. Forhåbentlig har de fleste af dem god samvittighed. Uanset bidrager vi til, at skattemyndighederne nu får tjekket sagen. Det, tror jeg, alle er tjent med, siger Even Westerweld.

Direktør for retsafdelingen i Skat i Norge Jan Magnus er tilfreds med nu at kunne gå i gang med at se på DNB-kunders skatteforhold.

- Vi vil sammenligne oplysninger med det, vi har fra tidligere. Erfaringsvis er der altid nogen, som har indrapporteret oplysningerne, som de skal, og betalt rigtigt skat. Men hvis dette ikke er indberettet til os, vil vi tage sagen op. Så vil der oprettes en ligningssag med risiko for tillægsskat, siger han til E24.

Har du informationer om skattely, som du synes DR skal se nærmere på, så send en mail til journalist Søren Larsen, slar@dr.dk.