Novo-direktør er verdens bedste topchef

Novodirektør Lars Rebien har fokus på andet end tallene på bundlinjen, og det imponerer Harvard Business Review.

Administrerende direktør i Novo Nordisk Lars Rebien er nummer. 1 topchef i verden, når man inddrager miljøhensyn og social ansvarlighed. (Foto: Martin Kunzendorf © DR)

Novo Nordisks administrerende direktør, Lars Rebien Sørensen, er verdens bedste topchef, mener magasinet Harvard Business Review, HBR.

Målt på de økonomiske resultater alene ligger Lars Rebien Sørensen nummer seks på listen, men inddrager man miljøhensyn og social ansvarlighed er han nummer ét blandt 100 topchefer, skriver Børsen.

Ifølge Lars Rebien Sørensen er det en god forretning at tage andre end blot økonomiske hensyn.

For hvis Novo fortsætter med at forurene, ikke behandler de ansatte godt, ikke er gode eksempler i lokalmiljøerne og ikke sælger produkterne billigere i fattige lande vil firmaet blive pålagt regler, som vil være dyrere, mener han.

De to andre på listen er Coloplasts topchef, Lars Rasmussen, der er nummer 17 og tyske Henkels danske topchef, Kasper Rørsted, der ligger nummer 18.

Novo Nordisk er Danmarks største selskab målt på børsværdi. 80 procent af selskabet er målrettet behandling af diabetes.

Det udgør en risiko, hvis der pludselig kommer en mirakelpille mod diabetes, men det bekymrer ikke Lars Rebien Sørensen.

- Da jeg blev topchef i 2000, forudsagde jeg, at vi ville kunne kurere diabetes inden for 15 år. Det er vi stadig 15 år fra at kunne, siger han.

/ritzau/

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1051392708244586

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk