Novo er knap 1000 milliarder værd efter lovende forskning

Novo-aktien havde bedste børsdag i et år efter positive studieresultater for diabetesmidlet Victoza.

ARKIVFOTO. Novos diabetesmiddel Victoza hjælper også mod hjerte-kar-sygdomme, viser nye data til glæde for investorerne. (se Ritzau historie 041336). (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Lovende forsøgsresultater med diabetesmidlet Victoza har fået Novo Nordisk-aktien til at buldre i vejret.

De gode resultater kan være med til at booste salget, og investorerne var da også hurtige til at reagere positivt på resultaterne.

Novo-aktien endte fredag med at stige 6,5 procent til 379,60 kroner. Det var aktiens bedste børsdag i et år, og medicinalselskabets værdi steg i forhold til torsdag med 60 milliarder kroner til 976 milliarder.

Resultaterne af studiet med 9300 patienter viser, at Victoza mindsker risikoen for hjerte-kar-problemer, som diabetespatienter har forhøjet risiko for.

Tidligere har kun én anden konkurrent - nemlig amerikanske Eli Lilly - kunnet vise lignende resultater. De er kommet under studier af diabetespillen Jardiance, som bliver udviklet i samarbejde med selskabet Boehringer Ingelheim.

- Der var i aktiekursen indbygget en smule forhåbning om, at Victoza ville vise såkaldt superiority, men det v

ar ikke til fulde indregnet, hvilket fredagens kursreaktion understreger, siger senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

Alm. Brand Markets kalder resultaterne for positive. Analytiker Michael Friis Jørgensen skriver i en analyse, at udsigterne for Novo Nordisks salg i 2017-2018 er blevet mere positive. Han anbefaler "køb".

Studieresultaterne sikrede i det hele taget en pæn dag på det danske aktiemarked. C20 Cap-indekset steg 1,4 procent til indeks 1014,66 trukket op af medicinalaktien.

/ritzau/