Novo får ikke lov til at købe belgisk selskab

Belgiske Ablynx mener, at de knap 20 milliarder kroner, som Novo har budt, er for lidt.

Det belgiske biotekselskab Ablynx er ikke interesseret i at blive solgt til Novo Nordisk for 19,4 mia. kr., som det danske medicinalselskab har budt.

Prisen er for lav i forhold til selskabets værdi og fremtidige vækstmuligheder, lyder meldingen.

- Ablynx-bestyrelsen har - med assistance fra sine finansielle og juridiske rådgivere og ved at tage højde for aktionærernes interesse - enstemmigt konkluderet, at buddet fundamentalt undervurderer værdien af Ablynx og selskabets stærke udsigter for fortsat vækst og værdiskabelse, i takt med at det implementerer sin langsigtede strategiplan og bliver et fuldt ud integreret biofarmaceutisk selskab, skriver Ablynx.

Selskabet mener ikke, at der er grund til at indgå i forhandlinger med Novo Nordisk på baggrund af det nuværende bud.

Det belgiske selskab udvikler blødermedicin, og det er særligt blødermidlet Caplacizumab, som er interessante for Novo Nordisk.

Novo Nordisks bud lyder samlet på 30,50 euro per aktie, og selv om det svarer til en præmie på 43,9 pct. i forhold til fredagens lukkekurs.

- Det primære motiv er at sikre, at aktionærerne i Ablynx kender til vores interesse og forhåbentligt at få deres assistance til at fremme drøftelser med selskabets bestyrelse, siger Novos finansdirektør, Jesper Brandgaard.

/ritzau/