Novo kræver fogedforbud mod ny Pfizer-insulin

Novo Nordisk anklager verdens største medicinalvirksomhed, amerikanske Pfizer, for at have misbrugt fem Novo-patenter i forbindelse Pfizers lancering af et nyt banebrydende insulinmiddel

Novo Nordisk har nedlagt forbud mod et nyt insulin-produkt, som verdens største medicinalproducent, amerikanske Pfizer, netop har lanceret. (Foto: Novo Nordisk © Novo Nordisk)

Danske Novo Nordisk tager kampen op med amerikanske Pfizer. Novo anklager Pfizer for at have krænket Novos patenter ved lanceringen af et helt nyt insulinmiddel. Derfor kræver Novo et fogedforbud mod det nye middel, skriver dagbladet Børsen.

Novo mener, at Pfizer har overtrådt fem Novo-patenter mellem 1997 og 2006.

Med det nye produkt kan diabetikere tage insulinen som en spray via en inhalator. Dermed slipper diabetikerne for at stikke sig flere gange dagligt, som de har været nødt til de sidste 85 år.

Pfizer er netop gået i gang med at lancere deres nye middel Exubera i USA, mens Novo endnu ikke har deres middel Aerx klar endnu. Derfor er der stor mulighed for, at Pfizer kan gå ind og tage markedsandele på det vigtige amerikanske marked.

Krænker patenter som Novo har købt

Novo er til gengæld langt fremme med færdiggørelsen af deres inhalator, og Novo har via køb af det amerikanske biotek-firma Aradigm erhvervet en række patenter, der bruges i inhalatoren. Det er fem af disse patenter, som Novo mener at Pfizer har misbrugt.

- Pfizer er så stort et selskab, at vi anser det for utænkeligt, at de ikke har været klar over, at vi besad disse patenter, og da de nu er gået i gang med at markedsføære Exubera kan vi bevise en specifik krænkelse af vores patenser, siger juridisk direktør i Novo Nordisk Ole Ramsby.

Han venter, at der inden for et par måneder vil komme en afklaring på Novos krav om fogedforbud.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter