Novo Nordisk får godkendt diabetespille i USA

Den amerikanske lægemiddelagentur har i dag godkendt pillen.

Det amerikanske lægemiddelagentur, FDA, har godkendt Novo Nordisks diabetespille oral semaglutid. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Den amerikanske lægemiddelagentur, FDA, har godkendt Novo Nordisks diabetespille oral semaglutid. Det skriver FDA i en pressemeddelelse. Pillen vil blive markedsført under navnet Rybelsus og skal bruges som behandling af type 2-diabetes.

Ifølge Medwatch.dk er godkendelsen givet med det forbehold, at myndigheden ikke anbefaler midlet som førstevalg, og at det kan øge risikoen for thyreoideacancer, betændelse i bugspytkirtlen samt andre sygdomme.

Det var ifølge flere medier ventet, at FDA ville godkende midlet, som Novo Nordisk har store forventninger til.

- Vi vil stile mod, at det skal blive verdens bedste tabletbaserede præparat, og dermed skal det selvfølgelig på sigt også ende med at blive verdens bedst sælgende tabletpræparat inden for diabetes. Det er planen, har Novos forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen tidligere sagt til Ritzau Finans.

Derfor vækker nyheden om godkendelsen naturligvis glæde hos forskningsdirektøren.

- Vi er meget glade for, at vi kan gøre det første orale GLP-1 tilgængeligt i USA, og dermed udvide behandlingsmulighederne for voksne med type 2 diabetes, siger han i en pressemeddelelse.

Sydbanks analytiker af Novo, Søren Løntoft Hansen, har også tidligere vurderet, at diabetes-pillen bliver lidt af en topsællert. Banken forventer, at Novo Nordisk inden for ti år ville kunne nå et årligt salg på 30 milliarder kroner.

Aktiemarkedet har allerede reageret positivt på godkendelsen af oral semaglutid. Klokken 17 er aktien oppe med over tre procent for dagen og er støt stigende.

Novo Nordisk forventer, at pillen kan komme på markedet i løbet af de sidste tre måneder af 2019.

Novo Nordisk har også ansøgt om at få godkendt midlet i Europa. Her afventer endnu en blåstempling.