Novo Nordisk får godkendt nyt diabetes-præparat i USA

Novo Nordisk har af de amerikanske sundhedsmyndigheder opnået godkendelse af semaglutid-præparatet Ozempic.

(ARKIV) Insulinproduktion hos Novo Nordisk i Kalundborg d. 10. september 2010. Forskere fra Københavns Universitet har fundet ud af, hvordan celler, der danner hormonet insulin, dannes. Den viden kan vise sig værdifuld for de hårdest ramte diabetikere. Det skriver Ritzau mandag den 6. november 2017.. (Foto: Søren Bidstrup/Scanpix 2017) (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Novo Nordisk har fået en vigtig godkendelse i hus tirsdag aften dansk tid.

Det er de amerikanske sundhedsmyndigheder, der har sagt god for, at semaglutid-præparatet Ozempic kan bruges til at hjælpe diabetikere med at holde blodsukkeret under kontrol.

Det oplyser Novo Nordisk i en pressemeddelelse.

Det amerikanske marked er med afstand det største for diabetespatienter, og derfor vil godkendelsen formentlig få stor betydning for virksomhedens indtjening de næste mange år.

- Vi er meget begejstrede over, at Ozempic nu har fået sin første godkendelse og ser frem til at gøre dette vigtige innovative produkt tilgængeligt for mennesker med type 2-diabetes i USA i starten af 2018, siger Mads Krogsgaard Thomsen, der er koncerndirektør for forskning og udvikling i Novo Nordisk.

/ritzau/