Novo Nordisk har budt 20 milliarder for belgisk firma

Novo Nordisk vil overtage et belgisk medicinalfirma. Tidligere forsøg på køb er ikke lykkedes.

Medicinalkoncernen Novo Nordisk har igen budt på det belgiske biotekselskab Ablynx. Denne gang er buddet 19,4 milliarder kroner. (Foto: © Linda Kastrup, Scanpix)

Novo Nordisk ønsker at overtage det belgiske biotekselskab Ablynx, der arbejder på samme område som Novos biofarmaforretning.

Derfor har Novo Nordisk budt samlet 2,6 milliarder euro for det belgiske selskab. Det svarer til 19,4 milliarder kroner.

Det skriver Ritzau Finans på baggrund af en meddelelse fra medicinalselskabet.

Novo foreslår at betale op til 30,50 euro per aktie for Ablynx, hvoraf de 28 euro er direkte betaling, mens de sidste 2,50 euro per aktie er såkaldte betingede vederlagsrettigheder.

Buddet er dermed markant højere end Ablynx' aktuelle markedsværdi. Ifølge Ritzau Finans sluttede aktien fredag i 21,20 euro. Så Novo Nordisk tilbyder altså aktionærerne i det belgiske selskab en præmie på 43 procent.

Novo Nordisk forsøgte i begyndelsen af december at overtale Ablynx-bestyrelsen til, at det var en god idé at lade sig sælge til det danske selskab.

Men uden held, fremgår det af pressemeddelelsen, som mere end antyder, at Novo Nordisk er ude i et såkaldt fjendtlig overtagelsesforsøg.

Novo Nordisks administrerende direktør, Lars Fruergaard Jørgensen, har så sent som 5. januar bedt om et møde med Ablynx, men det er blevet afvist.

/ritzau/