Novo Nordisk skærer ned i Danmark

Novo Nordisk lukker fabrik. 100 medarbejdere må finde nyt job uden for Novo Nordisk. 230 tilbydes ansættelse et andet sted i koncernen.

Novo Nordisk lukker fabrik i Kalundborg. Mindst 100 stillinger forsvinder. (Foto: Per Huniche Jensen © DR Regionalen)

Novo Nordisk skærer ned i Danmark.

Medicinalgignanten lukker en fabrik i Kalundborg, og i alt 100 medarbejdere må finde et nyt arbejde, da de ikke får fornyet deres kontrakt med virksomheden.

Yderligere 230 fastansatte medarbejdere vil blive opsat på fabrikken, men Novo Nordisk understreger, at langt de fleste af dem vil få tilbudt et nyt job et andet sted i virksomheden.

- Vi forventer at kunne tilbyde et nyt arbejde til næsten hver eneste af de 230 fastansatte, siger kommunikationschef i Novo Nordisk Mike Rulis.

Han vil dog ikke garantere, at de kan fortsætte med at arbejde i nærheden af Kalundborg, hvor Novo Nordisk har flere andre fabrikker.

Produktion til udlandet

Novo Nordisk har besluttet at lukke fabrikken, da fabrikker i Brasilien, Frankrig og USA allerede kan fremstille den fornødne mængde insulin.

De seneste ti år er Novo Nordisk vokset voldsomt, men det har primært ført til etablering af arbejdspladser i udlandet.

- Det skyldes, at produktionsomkostningerne er lavere, og at vi vil gerne vil placere os i strategisk vigtige markeder, siger Mike Rulis.

I øjeblikket er Novo Nordisk ved at etablere en fabrik i Kina.

- Vi vil stadig have arbejdspladser i Danmark i fremtiden. Danmark er nærmest virksomhedens laboratorium. Det er her, at vi udvikler nye produkter, men produktionen flyttes i stigende grad til udlandet, siger Mike Rulis.

Medarbejderne har ifølge Mike Rulis været bedrøvede over, at de mister deres nuværende arbejde, men glade for, at virksomheden vil ansætte dem andetsteds.

Novo Nordisk beskæftiger 5600 medarbejdere i produktionen i Danmark. 2100 af dem arbejder ved fabriksanlæggene i Kalundborg.

Facebook
Twitter