Novo Nordisk taber patentsag

Novo Nordisk har tabt patentet på insulin, der kan inhaleres, til konkurrenten Phizer. Men den danske medicinalgigant vil ikke give op.

Novo Nordisk er ikke det eneste firma, der må sælge insulin, der kan inhaleres. Konkurrenten Phizer må gerne sælge sit produkt til behandling af sukkersyge, Exubera, fastslår en dommer i New York. (© AP Graphics)

En dommer i New York afsagde i dag en kendelse, som bestemt ikke er til gavn for Novo Nordisk.

Novo Nordisk havde sagsøgt medicinalfirmaet Phizer i en strid om patent på insulin, der kan indåndes. Novo Nordisk påstod, at Pfizer med et lignende produkt til behandling af sukkersyge krænkede Novo Nordisks patent. Men det var dommeren altså ikke enig i.

Vil anlægge sag

Novo Nordisk i Danmark vil ikke kommentere kendelsen, men koncernens juridiske rådgiver i USA siger til nyhedsbureauet Reuters, at virksomheden ikke har givet op.

- Vi arbejder fortsat hen mod en retssag, og vores intentioner er ikke svækket af dommerens kendelse i sagen i dag, siger han.

Novo Nordisk er verdens største producent af insulin. I august sagsøgte den danske medicinalgigant Pfizer, fordi Novo Nordisk mener, at Phizers produkt Exubera vil skade salget af insulin fra Novo Nordisk. Dommeren mener modsat, at et stop for salget af Phizers produkt vil være i strid med offentlighedens interesse.

Pfizer lancerede insulinpræparatet Exubera i USA i september.

Facebook
Twitter