Novos afgående chef får farvelbonus på 65,7 millioner

Lars Rebien Sørensen, Novos topmand i mere end et årti, har fået en solid erkendtlighed med på pension.

Lars Rebien Sørensens bonus kommer ud over løn for året, der løber op i 22,7 millioner kroner. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Lars Rebien Sørensen satte sig i chefstolen hos Novo Nordisk i 2000. Ved nytår var det slut, og for de mange års tro tjeneste har han fået en større farvelbonus - fratrædelsesgodtgørelse - med sig.

I Novo Nordisks årsrapport, der er udgivet tirsdag, fremgår det, at Lars Rebien Sørensen har fået en afskedsbonus på 65,7 millioner kroner.

Den kommer ud over løn for året, der løber op i 22,7 millioner kroner. Lønnen var faktisk lavere end i 2015, hvor Lars Rebien Sørensens konto voksede med 26,8 millioner kroner fra koncernen.

Faldet i lønnen kommer fra et dyk i ledelsens bonusordning, da 2016 ikke bød på den vækst i forretningen, der var forventet.

Lars Rebien Sørensens farvelbonus er faktisk lavere end den, der blev givet til den tidligere kronprins Kåre Schultz. Han valgte i 2015 at forlade selskabet efter en rokade i ledelsen.

Kåre Schultz kunne tage 72,7 millioner kroner med sig i afskedsbonus.

Ifølge Berlingske Business er Lars Rebien Sørensens farvelbonus det næststørste gyldne håndtryk i Danmark nogensinde. Kåre Schultz står for det største.

/ritzau/