Nu er alle enige: Danske kabineansatte indgår aftale

Det danske kabinepersonale har, som den sidste medarbejdergruppe, indgået en aftale med SAS.

(Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Det danske kabinepersonale i fagforeningen CAU har, som den sidste medarbejdergruppe, endelig indgået en aftale med SAS.

Det erfarer DR Nyheder.

Dermed har alle otte fagforeninger sagt ja til SAS-ledelsen - og en konkurs ser nu ikke umiddelbart ud til at være truende.

- CAU har gennem konstant konstruktiv tilgang til forhandlingerne givet de bidrag, som sikrer at SAS holdes flyvende fremover. Missionen har hele tiden været at sikre den kvalitet som kunderne efterspørger og som vi alle skal leve af, lyder det fra CAU.

Den allersidste aftaleDanske CAU kom først til enighed med SAS-ledelse mere end 14 timer efter, at den SAS-ledelsens første deadline var sat til - klokken 24 natten mellem søndag og mandag.

- At løsningen kom så sent skyldes, at vi meget sent er blevet inviteret med i forhandlingerne og at ledelsen har brugt krudtet på at tale til os og medlemmerne gennem medierne, mens vi har været optaget af at varetage selskabets og medarbejdernes interesser, skriver CAU.

Nu skal bestyrelsen sige ja

Nu skal SAS' bestyrelse samles for at drøfte og samle forslagene - derefter skal der være møde mellem SAS-ledelsen og finansieringsgruppen, der består af bankerne, de skandinaviske stater og Wallenberg-stiftelsen KAW.

Det er denne gruppe, der skal tage endelig stilling til, om de forskellige aftaler er acceptable for, at SAS kan få videre finansiering.

Det indeholder aftalen:

1: 47,5 timers arbejde ugentligt mod tidligere 44 timers arbejde ugentlig jf. OK2012. 2: Afståelse af 1 månedsløn. 3: 13 timers arbejdsstræk på en dag.