Nu hjemsendes tusindvis af skolebørn: Du har ingen ret til at arbejde hjemme som forælder

Restriktionerne fortsætter, og det betyder blandt andet, at skolerne er lukket for fysisk fremmøde.

Arkivfoto. (Foto: COLOURBOX)

Coronasmitten skal ned, og derfor fortsætter den delvise nedlukning af Danmark i yderligere 14 dage.

Der er dog en afgørende forskel denne gang. For da statsminister Mette Frederiksen (S) 17. december med en alvorlig mine, fremlagde de nuværende restriktioner, så faldt det lige oven i skolernes juleferie.

Derfor fik det reelt ikke nogle konsekvenser for forældre med børn fra 0. til 4. klasse. Men nu rammer konsekvenserne for tusindvis af familier, og børnene kommer tidligst tilbage i skole 18. januar.

Det betyder også, at tusindvis af forældre over hele landet skal arbejde hjemme, mens de holder et skarpt øje med deres børn, der skal hjemmeundervises.

Og for andre forældre - der ikke har mulighed for at arbejde hjemme - kan de ende med at få travlt med at finde alternativ pasning.

Mange danskere har arbejdet hjemmefra i adskillige måneder, mens nogle kun har arbejdet hjemme noget af tiden.

Og så er der den tredje gruppe, som er nødt til at møde fysisk på arbejde hver dag.

Herunder forsøger vi at give svar på nogle af de centrale spørgsmål om hjemmearbejde, og hvad du har af rettigheder som forældre.

Intet krav på at arbejde hjemme

Man har som lønmodtager ikke noget krav på at arbejde hjemme, selv om ens barns skole er lukket, lyder det fra fagforeningen IDA. Og her er det lige meget, om barnet går i 0. eller 9. klasse.

Hvis din arbejdsgiver ønsker det, så er du forpligtet til at møde på arbejde også selv om, at der ikke er bedsteforældre, der kan træde til og passe dine børn.

Hvis du har kan arbejde hjemme, så stilles der som udgangspunkt præcis de samme krav til, at du skal løse dine normale arbejdsopgaver. Og så er det lige meget, at du samtidigt skal holde øje med dit hjemsendte barn.

Der er dog tale om en helt ekstraordinær situation, når skoler lukker ned, og derfor opfordrer IDA til, at man indgår aftale med sin arbejdsgiver om, at man arbejder hjemme mest muligt. Alternativt kan man tage sit barn med på arbejde, hvis det ikke er muligt at arbejde hjemme, lyder rådet.

Der er dog også mulighed for nødpasning for elever i 0.-4. klasse, så forældre, der har behov for pasning for at kunne varetage deres job i den private eller offentlige sektor, kan få passet deres børn, skriver Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse. Muligheden gælder i første omgang til 17. januar.

Du har til gengæld andre rettigheder som forælder, hvis dit barn er smittet med coronavirus, eller hvis de er nær kontakt til en coronasmittet klassekammerat.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har nemlig aftalt, at forældrene kan få dagpenge efter barselsloven, indtil barnet igen kan komme i institution eller i skole.

Det er dog en betingelse, at ingen af barnets forældre har mulighed for hjemmearbejde, og at de ikke har omsorgsdage og afspadsering, de kan bruge til pasning af deres børn.

Hvis barnet er konstateret smittet med covid-19, skal forældrene desuden havde opbrugt barns første og anden sygedag.

Krav på ordentligt arbejdsmiljø

Hvis du er én af dem, der er tvunget til at arbejde hjemme, eller hvis du har valgt det selv, så har du også nogle helt klare rettigheder.

Arbejdstilsynet - som varetager, at loven om arbejdsmiljø i Danmark overholdes - har nemlig slået fast, at de præcis samme krav gælder på din hjemmearbejdsplads, som på din normale arbejdsplads.

Sagt med andre ord: Din arbejdsgiver skal overholde arbejdsmiljøloven, når du er sendt hjem og sikre, at du har et sundt arbejdsmiljø både fysisk og psykisk.

Arbejdstilsynet kommer dog ikke og banker på din hoveddør for at sikre, at loven bliver overholdt.

Derfor har den enkelte medarbejder også et medansvar for, at der er de bedst mulige arbejdsforhold derhjemme.

- I den aktuelle situation med hjemmearbejde som følge af coronasituationen opfordrer Arbejdstilsynet til, at arbejdsgivere, ansatte og arbejdsmiljøorganisationer arbejder sammen om at finde gode løsninger, så de ansatte kan undgå gener som følge af hjemmearbejdet, lyder det på deres hjemmeside.

Disse restriktioner gælder til 17. januar

  • Her kan du læse om de restriktioner, som forlænges frem til 17. januar:

  • Indkøbscentre og udvalgsvarebutikker som eksempelvis byggecentre skal holde lukket uanset størrelse. Supermarkeder og apoteker er undtaget.

  • Også liberale serviceerhverv som frisører og massører skal holde lukket.

  • Elever i folkeskolen og studerende skal fortsat være hjemsendt og modtage fjernundervisning.

  • Alle indendørs idræts- og kulturanlæg skal fortsat holde lukket. Det gælder blandt andet svømmehaller, legelande, fitnesscentre, teatre, museer, biografer, biblioteker, spillehaller, kasinoer og foreningslokaler.

  • Elitesportsudøvere må benytte idrætsfaciliteterne, som er lukket for offentligheden.

  • Ved udendørs sport må højst 10 personer deltage ad gangen.

  • Restauranter, barer, caféer og lignende skal fortsat holde lukket - de må dog godt sælge takeaway.

Gode råd til din hjemmearbejdsplads

Både Arbejdstilsynet og flere fagforeninger har tidligere under corona lavet gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem en hjemmearbejdsdag og stadig holder dig sund både fysisk og psykisk.

Vi har forsøgt at samle nogle af dem herunder.

Arbejdstilsynet foreslår blandt andet, at man forsøger at variere sin arbejdsstiling og husker at holde nogle pauser i løbet af dagen.

Hvis det er muligt at gå en tur, mens man for eksempel holder et møde, så kan det sikre, at man opretholder noget af den fysiske aktivitet, man ellers mister, når man er lænket til sit eget skrivebord i hjemmet.

Fagforeningen HK Kommunal, der har tusindvis af medlemmer i kommunerne og regionerne, som er tvunget til at arbejde hjemme, har også tidligere under corona lavet en guide til den bedst mulige hjemmearbejdsplads.

De foreslår, at man blandt andet forsøger at lave aftaler med sin leder, hvordan man kan løse sine arbejdsopgaver, hvis børnene for eksempel er hjemme.

Desuden mener de, at det er vigtigt, at man fastholder kontakten med sine kollegaer og for eksempel holder faste personalemøder via Skype.

Og så skal man finde en rytme og for eksempel lave faste arbejdstider for sig selv, så arbejdet og fritiden ikke flyder sammen.

Opdateret 30/12 kl. 14.25: Det er tilføjet, at der er mulighed for at få nødpasset børn, der går i 0. til 4. klasse.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter