Nu kan du forsikre din livmoder og den lille baby

Forsikringsselskab kommer med en forsikring, der blandt andet dækker fødselsskader og sygdom hos baby.

- Man skal passe på ikke at køre på frygten for, at noget går galt, siger ledende overlæge Thomas Larsen. (Foto: Aleksandr Morozov © © Aleksandr Morozov)

En ny type forskring ser dagens lys i Danmark.

"Baby på vej" hedder forsikringen, som Alm. Brand netop har lanceret.

Den dækker nogle typer fødselsskader hos moderen - for eksempel tab af livmoderen og varige skader på blæren i forbindelse med fødslen.

Også medfødte lidelser hos baby som for eksempel klumpfødder kan udløse erstatning, fremgår det af forsikringsbetingelserne.

- Vi har ikke kendskab til nogen selskaber, der har udbudt det her produkt før, siger Anja Lintrup Sørensen, konsulent i forsikringsselskabernes brancheorganisation Forsikring og Pension.

Brancheorganisationen har dog i de seneste år observeret stigende interesse fra forsikringsselskabernes side, når det kommer til at tilbyde forsikringer rettet mod børn. Det gælder blandt andet forsikringer, der dækker sygdom hos børn.

Supplerer det offentliges tilbud

Hos Alm. Brand ser man et behov for den nye graviditets- og babyforsikring.

- Der er steder, hvor nogen forventer, at det offentlige træder til, men hvor det rent faktisk ikke gør det, og der ser vi muligheden for at komme på banen med et forsikringstilbud, siger Pia Holm Steffensen, privatdirektør hos Alm. Brand.

Det indebærer også økonomisk støtte i forbindelse med længere indlæggelser under graviditet og fødsel.

- Hvis man bliver indlagt på grund af graviditet, har man råd til at betale sig fra, at der er nogle andre, der kommer hjem og hjælper med at gøre rent i hjemmet, siger hun.

Skaber frygt om fødslen?

Det nye forsikringstilbud skal ikke skræmme gravide, lyder det fra Alm. Brand Forskring.

- Vi vil ikke gøre det at være gravid til noget, man skal frygte, men hvis man gør det, så har vi et tilbud, lyder det fra Pia Holm Steffensen.

Ifølge formanden for Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi kan utryghed hos den gravide dog blive konsekvensen.

- Man skal passe på ikke at køre på frygten for, at noget går galt og på den baggrund prøve at etablere en forretning, for sandsynligheden er ikke særlig stor for, at noget går galt hverken i forbindelse med graviditet eller fødsel, siger Thomas Larsen, der også er ledende overlæge på gynækologisk og obstetrisk afdeling i Aalborg.

Han tvivler på behovet for den nye forsikring, der dækker fra den 23. graviditetsuge til barnet er seks måneder.

- Jeg tror, behovet er meget begrænset, fordi vi i det tværfaglige samarbejde på landets fødegange har nogle enormt stærke teams, der yder en særdeles høj kvalitet. Så det er ikke ret tit, vi ser skader i forbindelse med fødsler, siger han.

Forbrugerrådet opfordrer folk til at tænke over, om de virkelig har brug for forsikringen.

- Folks tryghedsbehov er forskelligt, og hvis nogle kommende forældre kan sove bedre om natten ved at betale til en forsikring, så fred være med det. Men jeg synes måske man skal overveje, hvad man egentlig får for pengene, udtaler Vagn Jelsøe, vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk