Nu kan du tjekke om din Volkswagen-bil har snydesoftware

Gå ind på en hjemmeside, tast dit registreringsnummer ind og få straks svar på, om du er berørt af VW-skandale

På hjemmesiden www.vwdieselinfo.dk kan ejere af en Volkswagen-bil se, om deres bil har installeret den omstridte software, der snyder med udledningsmålene. (© Screendump fra www.vwdieselinfo.dk)

Nu er det muligt for de danske Volkswagen-ejere at gå ind på en hjemmeside og hurtigt få svar på, om deres bil er berørt af den omfattende Volkswagen-skandale, der globalt berører 11 millioner biler.

På hjemmesiden www.vwdieselinfo.dk, er det muligt for VW-ejere at taste registreringsnummer eller stelnummer på deres bil ind, og dermed straks få svar på, om skandalen også omfatter dem.

Hvis hjemmesiden viser, at ens bil er berørt, kommer der et vindue til syne, hvor der blandt andet står, at ens bil, på trods af at være udstyret med snydesoftware, er sikker at køre i, og at Volkswagen dækker udgifterne i forbindelse med de tekniske udbedringer.

Afvent svar fra VW

Ud over det skal man ikke foretage sig andet end at vente på, at man bliver kontaktet af VW.

- Du kan desværre ikke gøre andet nu, end at vente på at du får nærmere besked. Vi beklager og takker på forhånd for din tålmodighed, skriver Volkswagen.

I Danmark omfatter sagen 90.927 biler, hvoraf det estimeres, at 52.738 er Volkswagen-modeller.

Sagen startede med, at den amerikanske myndighed med ansvar for miljøbeskyttelse, Environment Protection Agency, anklagede Volkswagen for at have installeret et computerprogram i biler til det amerikanske marked, der får bilerne til at reducere udledningen af NOx-gas.

Den ulovlige software, der har givet VW og søsterselskaberne Audi, Skoda og Seat alvorlige ridser i lakken, fungerer på den måde, at når bilen testes aktiveres en forureningsbegrænser, men den sættes ud af kraft, så snart bilerne ruller ud på asfalten.

Risikerer store bøder

Snyderiet har givet genlyd i hele verden, og den velrenommerede bilkoncern har i løbet af ingen tid mistet masser af troværdighed. Det gælder ikke mindst det finansielle, hvor VW-aktierne tabte en tredjedel af deres værdi i løbet af en uge.

VW risikerer ligeledes at skulle udrede bøder i USA i størrelsesordenen 18 milliarder dollar (122 milliarder kroner), men det var, inden Audi blev inddraget i skandalen.

Avisen Bild am Sonntag har skrevet, at elektronikvirksomheden Bosch, der har produceret enheden med den kontroversielle software, havde advaret VW Group. Det blev understreget, at den var beregnet til testbrug, og at brug på vejen var ulovlig.

/ritzau/