nulkommaottemillionerdomæner.dk

Antallet af domæner, der ender på .dk, har nået 800.000. Mange har registreret deres navn, og enhver ny kampagne får dens egen hjemmeside.

Danskerne er et af verdens mest flittige til at bruge nettet. Danske hjemmesider er også rekordhøjt. (Foto: Marja Flick-Buijs © stock Xchng)

Der kommer fortsat flere hjemmesider med efternavnet.dk.

DK Hostmaster, som holder styr på adresserne på den danske del af nettet har netop registret domænenavn nummer 800.000 med.dk-tilføjelsen.

100.000 flere på under et år

Da nettet slog igennem i 1996 var der 6.500 sider dk-sider. Da DK Hostmaster fik til opgave at holde styr på siderne var i 1999 var antallet oppe på 140.000, ved udgangen af 2004 var der godt 560.000 adresser, og sidste sommer passerede antallet 700.000.

- Uanset internationalisering og globalt samarbejde, så foretrækker mange privatpersoner og firmaer at have et.dk-domænenavn, konstaterer direktør i DK Hostmaster, Per Kølle.

Naturligt at have eget.dk-navn

- Danskerne har adopteret.dk-domænenavnene og gjort det til en naturlig del af deres tilværelse at have et eget domænenavn, fortsætter han.

I dag har mange registreret for eksempel deres familienavn, så de kan have en personlig hjemmeside og e-mail.

- Dertil kommer, at der ikke bliver lavet en kampagne uden et domænenavn, der matcher. Når vi hører om noget, så har vi en forventning om at kunne læse mere om det på en hjemmeside, konstaterer Per Kølle.

Så billigt som muligt

DK Hostmaster har til opgave at holde styr på de mange data om domænenavnene og de personer, der har rettighederne til dem samt at holde prisen nede.

Enhver kan registrere et.dk-domænenavn for 45 kroner.

Facebook
Twitter